You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Pasteurs Tower, Carlsberg, Kopenhagen

Info projecten

Ligging: Carlsberg Byen, Kopenhagen, Denemarken

De Pasteurs Tower is een hoogbouwproject in Carlsberg, een nieuw district in het hart van Kopenhagen. De toren zou na voltooiing het hoogste woongebouw in Kopenhagen moeten zijn met 37 vloeren, waarvan 33 voor woonbouw, en vier voor commercie. De hoogbouw is ontworpen door het team van architecten van Wingårdhs in Göteborg, en Vilhelm Lauritzen Arkitekter ontwierp de commerciële gebouwen onder de toren. Het is niet alleen de hoogte die recordbrekend is. Voordat de bouw van de toren in 2019 kon beginnen, moest er 85.000 m³ aan grond worden uitgegraven. Dat is tien keer de hoeveelheid goud die tot op de dag van vandaag door mensen is opgegraven! Een totaal aan 14,500 m³ beton zal gebruikt worden voor het bouwen van dit project, welke gepland staat voor oplevering in 2022. 

Vereisten

  • Snelle bekisting en ontkisting.
  • Tijdsduur van het gebruik van kranen minimaliseren.
  • Het combineren van nieuwe PERI oplossingen met bewezen PERI producten, waar de klant de afgelopen 20 jaar al op heeft vertrouwd.

Klant

Per Aarsleff A/S

Voordeel klant

PERI oplossing

  • SKYMAX, voor het efficiënt en veilig bekisten van vloeren. Door de montage van de bekisting vanaf het onderliggende niveau zorgt dit voor een bijzonder hoge veiligheidsstandaard op de werf.
  • Gecombineerd met MULTIPROP aluminium schoren.
  • RCS klimsysteem werd ingezet om het gebruik van kranen te minimaliseren. Ook uit veiligheidsoverweging koos de klant voor dit systeem: het RCS P Klimbeschermingspaneel en de Guardrail sloten de structurele vloeren volledig af.
  • De voordelen van het MAXIMO bekistingssysteem zijn ingezet om efficiënt en effectief resultaat te behalen. De tijdsbesparing door de eenzijdige verankering hielp ook de klant zijn doel snel te bereiken zonder kwaliteitsverlies.