You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Hoofdzetel Belemco, Bilzen

Info projecten

Ligging: Bilzen, België

Belemo uit Bilzen is als bouwbedrijf gespecialiseerd in grotere utiliteitsgebouwen, zoals de bouw van kantoren, rusthuizen en scholen en alsook in renovatieprojecten. Het is voornamelijk actief in Limburg en de regio Antwerpen – Mechelen – Brussel. Belemco werkt al jaren met PERI als bekistingspartner en breidt nu haar eigen hoofdzetel in Bilzen uit met een nieuwe kantoorvleugel die volledig opgetrokken wordt met PERI bekisting. 

Vereisten

 • Op een kostefficiënte manier kantoorruimtes met plafonds in zichtbeton creëren met extra aandacht voor een mooie esthetische lijnstructuur.
 • Bekistingssystemen, geschikt voor het storten van vloeren met zeer grote overspanningen zonder steunkolommen.
 • Voor de nieuwbouw van de eigen kantoorvleugel maar ook in andere projecten speelt snelheid een cruciale rol. Bekistingssystemen zoals TRIO waarbij panelen samengevoegd kunnen worden en grotere oppervlaktes in één keer gestort kunnen worden, bieden hierop een gepast antwoord.
 • TRIO kolombekisting vergt slechts een beperkt aantal hulpstukken waardoor minder handelingen vereist zijn. Dat werkt een stuk gebruiksvriendelijker en resulteert in een aanzienlijk snellere bekistings- en ontkistingstijd.
 • Waar voor wanden in zichtbeton geopteerd wordt, is een mooi symmetrisch centerpenpatroon vaak een must. MAXIMO klaart die klus met brio.

Klant

Belemco NV
Taunusweg 49
3740 Bilzen

Voordeel klant

 • Vroeger werkte Belemco nog met traditionele bekisting en liet die werken uitvoeren in onderaanneming. Met PERI systeembekisting kunnen eigen medewerkers ingezet worden. Een kostefficiënte oplossing.
 • Met TRIO bekisting kunnen grotere oppervlaktes in één keer gestort worden. Dat werkt veel sneller.
 • Wanden en vloeren bekisten met PERI systemen is erg kostenbesparend. Alles kan gehuurd worden en de systemen worden doorgaans kant en klaar voor gebruik aangeleverd op de werf.
 • Dankzij myPERI hebben de verschillende interne diensten van Belemco onmiddellijk een overzicht van welke materialen op de werven aanwezig zijn. Dat vergemakkelijkt de factuurcontrole, maar ook de activiteiten voor de Planning en Logistiek.
Kris Knaepen
Algemeen Directeur Belemco

“Ze hebben een uitstekende vakkennis en de oplossingen die ze voor onze verschillende bouwprojecten aanreiken, zijn altijd weldoordacht. Ook de plannen die Engineering oplevert zijn erg goed. Indien er vragen zijn, worden die ontzettend snel beantwoord. Bovendien is PERI ook innovatief in de sector. Zo zijn ze nu al bezig met de BIM-technologie die 3D-plannen oplevert. Binnen afzienbare tijd zullen ook wij daar meer en meer mee gaan werken. Eventuele constructiefouten worden er al in een heel vroeg stadium opgespoord en kunnen dus gemakkelijker gecorrigeerd worden. Projectmedewerkers zijn bovendien veel sneller eigen met het project omdat ze o.a. verschillende doorsnedes kunnen maken waardoor ze onmiddellijk alle mogelijke details zien. PERI kan ons op dit vlak nog veel bijbrengen.”

PERI oplossing

 • In de nieuwe kantoorvleugel wilde BELEMCO dat de plafonds grotendeels zichtbaar bleven en koos daarom voor SKYDECK dat een hele mooie lijnstructuur oplevert in het beton.
 • Met de TRIO wandbekisting kunnen grotere oppervlaktes in één keer gestort worden hetgeen de voortgang van de bouw aanzienlijk versnelt.
 • Voor wanden in zichtbeton wordt MAXIMO gebruikt omdat het een mooi centerpengatenpatroon oplevert.