You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

AZ Delta ziekenhuis, Roeselare

Info projecten

Ligging: Roeselare, België

Campus Brugsesteenweg van AZ Delta Roeselare krijgt een gloednieuw gebouw, het zogenaamde Z-blok. Dat wordt ingeplant op de huidige parking van het ziekenhuis. In het Z-blok zal er ruimte zijn voor het sportmedisch centrum, een oogkliniek, de dienst opnamevoorbereiding, de polikliniek orthopedie en het multidisciplinair pijncentrum. Onder het gebouw komt er op 2 niveaus een ondergrondse parking voor een 200-tal wagens. De bovenbouw bestaat uit vier lagen en een technische verdieping. STRABAG, dat de bouwwerken voor zijn rekening neemt, deed beroep op PERI voor de bekisting van de vloeren, kolommen en wanden en voor verschillende ondersteuningsoplossingen.

Vereisten

 • De wanden van de 2 ondergrondse verdiepingen van de parking moesten enkelzijdig gestort worden tegen een keermuur.
 • De vloeren, kolommen en buitenwanden van de bovenverdiepingen moesten ter plaatste gestort worden.
 • Voor de wanden van de trappenkern werd zichtbeton vereist.
 • Er werd een geschikte oplossing verwacht voor de ondersteuning van de vloerbekisting boven de inkomhal op een hoogte van 6m50.
 • Een snelle doorlooptijd van de bekistingswerken.

Klant

STRABAG Belgium, Regio Gent

Gaston Crommenlaan 14

9050 Gent

Voordeel klant

 • Omdat er heel wat niveauverschillen waren, werd in de kelderverdiepingen SKYDECK gebruikt voor zowel de bekisting van de vloer als voor de balken. De onderkant van de balken kwam immers niet altijd overeen met die van de vloer. Door te werken met verschillende ondersteuningshoogten konden de niveauverschillen met SKYDECK opgevangen worden. Zo kon STRABAG per niveau de vloer en balken in één keer storten.
 • Met de SKYDECK vloerbekisting en zijn uniek valkopsysteem konden de panelen heel snel ontkist en hergebruikt worden voor een volgende verdieping. Zohoefde STRABAG slechts 1 200 m² bekisting in te huren om 7 200 m² vloer te storten op 6 verdiepingen. Dat werkt erg budgetvriendelijk.
 • MAXIMO combineert een snelle bekisting en ontkisting met een gaaf betonoppervlak en een mooi symmetrisch gaten- en nadenpatroon; hier toegepast voor de trapkernen en tot grote tevredenheid van de klant.
 • Aangezien PERI ook ondersteuningssteigers aanbiedt, kon de vloer boven de 6m50 hoge inkomhal vlot bekist worden. Bestaande schoren kunnen voor die hoogte niet ingezet worden. PERI UP klaarde de klus moeiteloos.

PERI oplossing

 • Om de wanden van de 2 ondergrondse parkingniveaus te storten tegen een keermuur werd per niveau een enkelzijdige bekisting geplaatst. De SB schoorbokken van niveau -1 steunden op de afdeklaag van niveau -2, waardoor de betondruk hierop terecht kwam. Met MULTIPROP schoren voor zware lasten werd het gewicht ‘doorgegeven’ aan de funderingslaag.
 • PERI stelde zijn SKYDECK vloerbekisting met valkopsysteem voor omdat panelen snel ontkist en hergebruikt kunnen worden. Op die manier kan met een minimum aan ingehuurd materiaal een maximum aan vloeroppervlak gestort worden.
 • Ter hoogte van de inkomhal – een ruimtelijke vide met veel lichtinval - moest de SKYDECK vloerbekisting op een hoogte van meer dan 6m50 ondersteund worden. Met klassieke schoren lukt dat niet, daarom werd een PERI UP ondersteuningssteiger voorzien. Ook de gewone valkoppen konden in dit geval niet gebruikt worden. PERI ontwikkelde voor dit soort toepassingen speciale valkoppen die op de ondersteuningssteiger geplaatst worden, zodat de SKYDECK vloerbekisting er eenvoudig op bevestigd kan worden.