You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Zwembad Bloesembad, Sint-Truiden

Info projecten

Ligging: Sint-Truiden, België

De site kreeg een volledige nieuwbouw en buiten kwam er een multifunctioneel kunstgrasveld, een speeltuin, een buitenzwembad, een ligweide en ecologische zwem- en visvijvers. Binnen is er ruimte voor een nieuwe sporthal, een gevechtssport- en danszaal, een workoutzone en brasserie. De rest van het interieur wordt ingenomen door het nieuwe Bloesembad, een groot sportbad met instructie- en doelgroepenbad en een verstelbare bodem. Ook een beperkte wellness en een uitgebreide recreatieruimte waaronder een wildwaterbaan, kindergolfslagbad en unieke glijbaan werden geïntegreerd. Bloesembad werd de nieuwe blikvanger van de site en PERI droeg een stevig steentje bij in het bekisting- en ondersteuningsverhaal.

Vereisten

 • Voor de bouw van het zwembadcomplex, met onder andere een sportbad, golfslagbad en wildwaterbaan, zocht Vanhout nv een partner die de volledige bekisting en ondersteuning kon verzorgen.
 • Gezien de complexiteit van het project waren de nodige ervaring, kennis en een zeer uitgebreid gamma vereist.
 • De bekisting van het zwembad met de verschillende soorten baden en functies vroeg ook de nodige logistieke flexibiliteit van de bekistingspartner. 
 • Op sommige momenten waren er een zestigtal bekisters actief op de werf. Dat betekent een groot aantal gecoverde meters per dag en dus een grote hoeveelheid materiaal.

Klant

Vanhout NV

Voordeel klant

 • Omwille van de complexiteit van het project werd er veel à la minute gewerkt. Gezien haar ervaring en kennis kan PERI deze flexibiliteit garanderen.
 • Ook de hoeveelheden zijn voor PERI geen probleem. Op korte termijn kan er veel materiaal geleverd worden.
 • Dankzij het ruimte en innovatieve assortiment van PERI, kon er voor iedere technische uitdaging een passende oplossing gevonden worden.
David Vanlook
Werfleider, Vanhout NV

Voor Vanhout NV was het in dit complexe project zeer belangrijk om een partner te hebben die de volledige bekisting en ondersteuning van a tot z kon voorzien. Dankzij eerdere succesvolle samenwerkingen weten we dat PERI aan die eis kan voldoen. Het grote en diverse gamma van PERI kwam heel erg van pas. Zo werden onder andere TRIO, RUNDFLEX en DOMINO bekisting ingezet. Daarnaast was er ook heel wat maatwerk nodig. PERI heeft ons gedurende dat hele traject prima ondersteund.

PERI oplossing

 • Bij zwembadbouw komen heel wat speciale technieken kijken. Ook op het vlak van bekisting zijn er technische uitdagingen, wat resulteerde in een hele reeks gebruikte toebehoren en op maat gemaakte systemen. Een voorbeeld van zo’n uitdaging was de bekisting van een golfslagbad, met verschillende niveaus, rondingen en muurtjes aan de zijkant.
 • Voor de snelle lopende meters en grote vlakken werd het universele bekistingssysteem TRIO ingezet. TRIO paneelbekisting is een snel, eenvoudig systeem en heeft daarom een positieve impact op de bekistingstijd.
 • Voor de rondingen werd gebruik gemaakt van de efficiënte RUNDFLEX ronde wandbekisting.
 • De specialere zones, die niet geschikt waren voor een standaardbekisting, werden bekist met behulp van de compacte DOMINO paneelbekisting. Deze handmatige bekisting is ideaal om toe te passen in moeilijk toegankelijke zones.
 • Voor de bekisting van de vloeren werd een omvangrijke hoeveelheid van de lichte en makkelijk te hanteren SKYDECK vloerbekisting toegepast.
 • In het omvangrijke project werd met de MULTIPROP aluminium schoren en de PEP Alpha-2 schoren ook een reeks ondersteuningstoebehoren ingezet.
 • Voor de buitenbekisting van de hoge toren van de glijbaan werd de CB klimbekisting gebruikt, ideaal voor de bekisting van grote verankerde constructies.
 • Het MXK consolesysteem, gebruikt als werkplatform voor MAXIMO en TRIO bekisting, werd ingezet om de veiligheid te garanderen. Het modulaire ontwerp en de lichte onderdelen zorgen voor een snelle, veilige installatie.