You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Betonmuur in spoorwegberm, Méry (Esneux)

Info projecten

Ligging: Méry, België

SAD moest een afscheidingswand optrekken aan een spoorwegberm. De berm was wel bijzonder smal, dus het was niet mogelijk om een kraan op te zetten. 

Vereisten

  • Bekistingsproject aan zeer smalle berm, waardoor een bekisting nodig was die zonder kraan geplaatst kon worden.
  • Een perfect egaal afgewerkt betonoppervlak was vereist.

Klant

SAD Malonne
Avenue de la Vecquée 164
5020 Malonne

M. Cakir
Zaakvoerder SAD Malonne

“Waarom ik voor PERI DUO koos? De spoorberm waarlangs we een afscheidingswand moesten optrekken, was bijzonder smal. Een kraan konden we daardoor niet inzetten en dus moesten alle panelen handmatig ter plaatse gebracht en gemonteerd worden. 

DUO is ultralicht en dat betekende al een grote troef. De uitvoeringstermijnen voor dit project waren erg scherp en dus zochten we een systeem waarmee bekisten en ontkisten zo snel mogelijk kon gebeuren. Bij DUO vormen plaat en wand één geheel, er zijn heel wat minder verschillende onderdelen dan bij een traditionele bekisting en het systeem is bijzonder intuïtief waardoor het heel handig en snel werkt.

Resultaat: dankzij DUO waren we nagenoeg 2 keer zo snel klaar als met een traditioneel systeem. Een perfect egaal afgewerkt betonoppervlak was nog een voorwaarde. Ook die verwachting loste DUO voor de volle 100% in.”

PERI oplossing

PERI leverde ultralichte DUO lichtgewicht bekisting die de arbeiders eenvoudig manueel konden verplaatsen door de handige handvaten.