You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Regenwaterbeheer N518, Moeskroen

Info projecten

Ligging: Moeskroen, België

TRBA is een aannemer die onder meer gespecialiseerd is in wegenwerken. Op vraag van de Service Public de Wallonie bouwt TRBA op de N518 kunstwerken in functie van het regenwaterbeheer, met de bedoeling om het waterniveau en het debiet in het stormbekken in de hand te houden. Bij hevige onweders kregen de omliggende fabrieken en woningen immers snel te maken met wateroverlast. Nieuwe stormbekkens moeten het overtollige regenwater opvangen en dergelijke overstromingen voortaan vermijden.  

Vereisten

Aangezien het stormbekken zich 3 meter onder het straatniveau bevindt, was de werf moeilijk toegankelijk. Vermits het niet mogelijk was om met een kraan te werken, moesten de bekistingspanelen manueel geïnstalleerd worden en moest de bekisting ter plaatse gebeuren.

Klant

TRBA
Rue de l’Europe 6
7600 Péruwelz

Voordeel klant

  • Dankzij het lichte gewicht en de gebruiksvriendelijkheid van de PERI DUO bekistingen, kunnen de panelen manueel geplaatst worden op een moeilijk toegankelijke werf.
  • Aangezien de panelen van de PERI DUO bekistingen verschillende afmetingen hebben, kunnen ze op diverse manieren en in verschillende richtingen geïnstalleerd worden. Ook het feit dat ze stelselmatig werken zeer eenvoudig maken, werd op prijs gesteld.
  • De PERI DUO bekistingen garanderen gebruikers niet alleen een verbazend assemblagegemak, maar ook een vlotte ontkisting.
Justin Rousies
Assistent-werfleider bij TRBA

"De PERI DUO bekisting maakte de bouw van kunstwerken op een moeilijk toegankelijke werf een heel stuk gemakkelijker."

PERI oplossing

De kunstwerken moesten gerealiseerd worden op een moeilijk toegankelijke plek. Dankzij hun lichte gewicht en gebruiksvriendelijkheid waren de PERI DUO bekistingen het best aangepast aan de specifieke werfomstandigheden.