You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Spoorwegviaduct Draakplaats, Antwerpen

Info projecten

Ligging: Antwerpen, België

Op de Draakplaats in Antwerpen werkt BESIX aan de renovatie van een druk spoorwegviaduct. De oude brug werd vervangen door een nieuwe, de metselwerkbogen werden gerenoveerd en er wordt ook gewerkt aan de keermuren en het talud achter de Transvaalstraat. De Draakplaats is een complexe werf. Een spoorwegviaduct uit 1895 met vier sporen overspant er een grote rotonde en het is een van de drukste spoorverbindingen. Onder de vijf bogen van de brug is er plaats voor gemotoriseerd verkeer, voetgangers en een tramlijn. Voor de bekisting en ondersteuning tijdens de renovatiewerken deed BESIX een beroep op de expertise van PERI, dat voor dit project onder andere een ronde bekisting op maat creëerde.

Vereisten

  • BESIX was op zoek naar een bekistings- en ondersteuningsspecialist met de nodige ervaring in complex maatwerk.
  • Vooral het boogwerk voor de nieuwe bogen moest perfect op maat zijn omdat deze feilloos moesten aansluiten op de reeds bestaande bogen.
  • Andere belangrijke aandachtspunten waren het repetitief gebruik van de bekisting en de uitvoering in architectonisch zichtbeton.

Klant

BESIX

Voordeel klant

  • Om de kosten te kunnen drukken en om zeker te zijn dat iedere boog identiek is, was het zeer belangrijk dat de bekisting tijdens de werken repetitief kon worden ingezet. Aan deze wens kon PERI probleemloos voldoen.
  • Dankzij de veelzijdigheid en de modulaire eigenschappen van VARIOKIT, TRIO paneelbekisting en SB Schoorbokken kon PERI een bekisting op maat leveren.
  • Dat PERI niet alleen de juiste materialen levert, maar zich ook ontfermt over het denkwerk voor het ontwerp van de bekisting, is een grote meerwaarde voor de klant.
Portretfoto Stijn Konings - Projectleider BESIX
Stijn Konings
Projectleider BESIX

“Over de hele lijn zijn we zeer tevreden over deze samenwerking met PERI. En dat van de offerte in het begin tot en met de uiteindelijke uitvoering en nazorg. Mede dankzij het fijne maatwerk van PERI voor deze specifieke bekisting heeft BESIX een kwalitatief project kunnen verwezenlijken.”

PERI oplossing

  • Voor de ronde wandbekisting op maat werd de VARIOKIT, met al zijn componenten, ingezet. Dankzij de modulaire eigenschappen van VARIOKIT kon de bekisting perfect volgens de juiste maatvoering gemaakt worden. Dankzij de flexibele positionering van de dragers en ankers is VARIOKIT geschikt voor zowat alle vereisten.
  • Ook voor architectonisch zichtbeton is VARIOKIT een uitstekende bekisting omwille van de vrij te selecteren ankerposities en voegen.
  • In combinatie met VARIOKIT werden de universele TRIO paneelbekisting en de makkelijk te combineren SB Schoorbokken ingezet.
  • MULTIPROP aluminium schoren, gekend om hun hoger draagvermogen, werden toegepast ter ondersteuning van de bekistingswerken.