You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Traverse Dieren

Info projecten

Ligging: Dieren, Nederland

De afgelopen jaren liep het verkeer in en rond Dieren regelmatig vast. Door het gedeeltelijk verdiept aanleggen van de Burgemeester de Bruinstraat (provinciale weg N348) wordt nu gezorgd voor een betere doorstroming van het verkeer én een veilige verkeersomgeving in het stationgebied.

Centraal in het plan staat de aanleg van een 700 meter lange open tunnelbak voor doorgaand autoverkeer ter hoogte van het station. Het lokale verkeer wordt over de tunnelbak geleid via twee verkeersdekken. Bovenop het dek van de tunnelbak komt het nieuwe busstation. 

Inmiddels is de eerste fase afgerond en is de combinatie “Traverse Dieren” volop bezig met de tweede en tevens laatste fase. Naar verwachting zal de open tunnelbak eind mei 2018 gereed zijn en het project in september 2018 worden opgeleverd.

Vereisten

 • De tunnelbak bestaat uit 25 moten met elk een lengte van ca. 25 strekkende meter, waarvan het grootste deel open is en enkele moesten een dek krijgen.
 • De betonwanden van de tunnel zijn ca. 7 meter hoog, maar moeten tegen een CSM wand (Cutter Soil Mix) aangestort worden. Daarom koos ons engineering team voor ca. 5 meter enkelzijdige bekisting.
 •  De opdrachtgever wenste een "grasmotief" in het beton.

Klant

De combinatie “Traverse Dieren” is een samenwerkingsverband van Besix Nederland, Mourik Groot-Ammers en Hegeman Bouw en Infra. Dit omvangrijke project startte in 2015.

Voordeel klant

 • Het feit dat alle systemen, zowel bekisting, ondersteuning, als trappentorens en wapeningsstellingen door één leverancier geleverd werden, wordt door de opdrachtgever als een groot voordeel beschouwd.
 • De gemonteerde kopkisten bespaart de opdrachtgever tijd, doordat er in een vroeg stadium rekening is gehouden met segmenten die voor meerdere en verschillende wanddiktes toepasbaar zijn.
 • Bovendien heeft de combinatie gekozen voor het gebruik van het online klantenportaal myPERI om een beter en sneller inzicht te krijgen in de kosten, materiaalplanning, facturatie, materiaal op de bouwplaats etc. van het PERI-materiaal.
Geert Wisman, Hegeman Bouw en Infra
Geert Wisman
Hoofduitvoerder

« Ik ken PERI goed, want ik heb al veel projecten in het verleden samen mogen maken. En ook voor dit mooie project ben ik erg tevreden met het feit dat PERI onze leverancier is van de bekistings- en ondersteuningsmaterialen. De diversiteit en kwaliteit van de materialen en engineering maakt PERI voor mij een ideale partner. »

PERI oplossing

 • Enkelzijdige schuine wandbekisting bestaande uit MAXIMO paneelbekisting met SB schoorbokken, die verankerd worden in de vloer.
 • PERI UP ondersteuning met GT 24 onderslagen en VT 20 dragers voor de ondersteuning van het te storten dek ten behoeve van de gesloten delen van de tunnelbak.
 • Kopbekisting, gemonteerd door de montageafdeling van PERI, die herhaalde malen kon worden ingezet.
 • Rubberen mallen met “grasmotief” werden voorbereid door de montageafdeling van PERI. Ze worden ter plaatse aan de bekisting bevestigd. Hierdoor ontstaat na het ontkisten een afdruk van grassprieten in het beton.
 • PERI UP Flex wapeningssteigers en trappentorens.
 • Via het myPERI online klantenportaal heeft de projectleider toegang tot alle financiële, logistieke en technische informatie in één oogopslag.