You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

KASOG - Regina Mundi schoolgebouw, Genk

Info projecten

Ligging: Genk, België

De nieuwbouw voor Regina Mundi wordt een sobere constructie van 3 en 4 bouwlagen hoog en ongeveer 100 meter lang. In het langgerekte volume zijn de klassen aan weerszijden van het atrium geschikt. De centrale trap en het bovenlicht bepalen de sfeer in deze centrale ontmoetingsruimte, die aansluit op de refter/cafetaria op de gelijkvloerse verdieping. Dit vormt het centrale hart van de school, de plek waar het dagelijkse, collectieve leven zich zal afspelen.

Vereisten

  • Gelijktijdig storten van balken en vloerplaat
  • Vloerplaat die in het zicht zal blijven
  • Ondersteuning op +12m

Klant

TV Mundi

  • Heijmans Bouw
  • Cordeel

Voordeel klant

  • Voor deze werf biedt PERI de totaaloplossing voor het storten in 1 fase van de vloeren en balken van elk niveau.
  • Door het grote gamma aan verschillende productgroepen kon PERI door de combinatie van SKYDECK vloerbekisting, PERI UP ondersteuningstorens, PEP schoren met VT20 dragers en VARIOKIT elementen de ideale oplossing bieden voor de totale snede.  

PERI oplossing

De vloerplaten zijn bekist met het SKYDECK vloerbekistingssysteem waarna deze betonplaat aan de onderzijde ook in het zicht zal blijven. Voor dit project werd in overleg met het architectenbureau specifiek gekozen om te werken met de schoorkop en niet de valkop opdat de dikkere voeg van het valkopsysteem niet zichtbaar zou zijn.

Het SKYDECK vloerbekistingssysteem zijn handmatig plaatsbare aluminium panelen met ingemaakte plaat. Alle SKYDECK componenten wegen maximaal 15,5kg en zijn dus ergonomisch te hanteren. De hoofddrager heeft slechts 1 schoor nodig voor een vloeroppervlakte van 3,45m². Met het SKYDECK systeem worden de uitsparingen aan randen en kolommen op een eenvoudige en snelle manier aangevuld aan de hand van standaardelementen.

Samen met de vloerplaat werden ook in dezelfde fase de balken gestort. Deze balken worden ondersteund door PEP schoren die afwisselend werden verbonden PRK-ramen waardoor dit een volledig stabiele ondersteuning werd. De dwars- en langsdragers zijn de VT20 dragers die bij de randbalken werden geschoord met RS schoren voor het gevaar van het overhellen.

De bovenste vloerplaat stak 0,50m uit in overkraging t.o.v. de onderste niveaus waardoor er bijkomende lasten op de uikragende balkondersteuning komen. Daarom werd voor deze balken de ondersteuning op stalen SRU profielen van het VARIOKIT systeem geplaatst die op hun uiteinde verankerd zaten in de vloerplaat.

Voor de prédalondersteuning boven de centrale vide met een vrije hoogte van +12m is gebruik gemaakt van stabiele PERI UP torens. Door vloeren op 1,8m onder prédallen te plaatsen kon hier een volledig dichte werkvloer gecreëerd worden die via een zijwaartse toegang te betreden was. Hierdoor kon op een veilige manier de lijnondersteuningen van de VT20 dragers geplaatst worden.

De PERI UP ondersteuningstoren bieden hoge draagkracht gecombineerd met een grote flexibiliteit aan dankzij hun metrische afmetingen gaande van 0,25 m tot 3,00 m. Alle hoogtes kunnen aangeboden worden met weinig elementen. Door het gravitylock systeem van de kopaansluiting van de liggers kan er tot 20% sneller gewerkt worden dan de traditionele systemen en dit op een uiterst veiligere manier.