You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Informatie- en gemeenschapscentrum TABLOO, Dessel

Info projecten

Ligging: Dessel, België

In opdracht van NIRAS, de Nationale instelling voor radioactief afval en verrijkte splijtstoffen, werkt Groep Van Roey momenteel aan de bouw van het informatie- en gemeenschapscentrum TABLOO in Dessel, nabij de toekomstige bergingssite. Het centrum wordt dé referentie voor informatie over het beheer van radioactief afval en een toeristische trekpleister voor de regio, met interessante troeven voor de lokale gemeenschappen. Het centrum - een architecturaal pareltje - zal met zijn unieke tafelstructuur een opvallend herkenningspunt vormen in het Desselse landschap. Negen zuilen uit zichtbeton zullen het ‘tafelblad’ ondersteunen waarin de bovenste verdieping van het bezoekerscentrum komt. De hoofdattractie van TABLOO wordt een expo over radioactief afval en zijn ruime context. In het gebouw worden tevens polyvalente ruimtes van verschillende groottes en een mooie theaterzaal gebouwd. In het landschapspark wordt een evenementenweide aangelegd.

Vereisten

  • Het project moet volledig in zichtbeton uitgevoerd worden, met negen tafelpoten en een tafelblad.
  • Het zichtbeton moet aan zeer strenge zichtvereisten voldoen, volgens CUR-Aanbeveling 100.
  • De voorgestelde PERI oplossing moet het op voorhand vastgelegde voegen- en gatenpatroon perfect kunnen volgen.
  • Het eindresultaat mag geen zichtbare vijsafdrukken nalaten.

Klant

Groep Van Roey
Oostmalsesteenweg 261
2310 Rijkevorsel

Voordeel klant

  • Een op maat gemaakte wandbekisting die perfect voldoet aan de eisen van de architect en mooi het vooropgestelde voegen- en gatenpatroon volgt.
  • Alle panelen werden op voorhand door ervaren mensen gemonteerd in de PERI montagehal in Schijndel. Dankzij de voormontage wordt tijd op de werf bespaard en kan een correcte montage gegarandeerd worden.
Cis Geysen - Werfleider Groep Van Roey
Cis Geysen
Werfleider Groep Van Roey

“De bijzondere architectuur van dit project vroeg om een specifieke bekisting. We werken doorgaans met de vertrouwde TRIO en MAXIMO wandbekistingssystemen, maar in dit geval was de VARIO wandbekisting de ideale oplossing. Dankzij de flexibiliteit van dit systeem konden de centerpennen en het voegen- en gatenpatroon mooi gevolgd worden. Een bijkomend voordeel is dat de panelen op voorhand al gemonteerd zijn en zo op de werf aankomen. Zo is de bekisting meteen klaar voor toepassing.”

PERI oplossing

  • Dankzij het modulaire karakter van de VARIO GT 24 wandbekisting - uitermate geschikt voor architectonisch beton - kan het op voorhand vastgelegde voegen-en gatenpatroon gevolgd worden.
  • Er werd gekozen voor FinPly betonplexplaten met verschillende standaardafmetingen om het zaagverlies per plaat te beperken. Dit bekistingspaneel voldoet aan de hoogste eisen en zorgt voor gladde en vlakke betonoppervlakken.

PERI systemen ter plaatse