You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Vernuftige engineering resulteert in economisch en functioneel steigerplatform

Info projecten

Ligging: Bergen, België

In 2013 startte de bouw van het prestigieuze station in Bergen. Het gloednieuwe station, van de hand van de Spaanse sterarchitect Calatrava, moest klaar zijn in 2015, maar kent al van bij de start een hobbelig parcours. Na omzwervingen bij verschillende aannemers en tijdelijke maatschappen wordt vandaag stevig doorgewerkt, onder meer aan de afwerking van het plafond. Om het indrukwekkende plafond veilig bereikbaar te maken deed steigerbouwer Isothermic een beroep op de kennis, kunde en materialen van PERI. Het resultaat is een vernuftige engineering en een bijzonder steigerplatform.

Vereisten

- PERI werd gevraagd om een oplossing te zoeken voor het bereikbaar maken van de plafonds binnen het station van Bergen. En dat op zo’n economisch mogelijke manier.

- Naast het leveren van de materialen werd PERI ook van bij het begin van het project betrokken voor de engineering van het steigerplatform.

Klant

Isothermic sa

Voordeel klant

- Als steigerbouwer heeft Isothermic al heel wat kennis in huis, maar de engineerings-blik van PERI betekende in dit project een absolute meerwaarde om tot de meest economische oplossing te komen. Dankzij het 3D-model van PERI, op basis van het BIM-model van de klant, kreeg de klant een directe inzage in onze oplossing.   

- Er werd een systeem in verrijdbare modules uitgedacht die konden gebruikt worden in volgende fases van de werkzaamheden.

- De a tot z service die wij onze klant Isothermic bieden heeft ook een positief effect op de relatie tussen Isothermic en hoofdaannemer Duchêne en opdrachtgever SNCB. Alle partijen krijgen een duidelijk beeld van de PERI-oplossing.

- Omdat het station zich niet op de begane grond bevindt, moest het materiaal steeds 9 meter hoog getild worden en vervolgens horizontaal worden vervoerd.

Larry Mariano
Project Manager bij Isothermic

“Einde juni 2022 kregen wij het eerste verzoek om een oplossing te bedenken om de plafonds van het nieuwe iconische treinstation in Bergen – ontworpen door architect Calatrava – bereikbaar te maken voor verdere afwerking. Samen met PERI bedachten wij een oplossing uit die economisch verantwoord was. Dit vergde enkele plaatsbezoeken en overleg met de werfdirectie van onze opdrachtgever Duchêne (Eiffage). Door het samenbrengen van de veelzijdige engineering kit VARIOKIT en PERI UP kwamen we tot een slimme, inventieve oplossing.”

 

 

“PERI is voor ons een nieuwe partner sinds mei 2022. Ze denken steeds mee richting totaaloplossingen, van aanvraag met PERI 3D-engineering tot projectbezoeken samen met onze relaties. Dit is een heel aangename manier van werken voor onszelf, maar ook voor onze klanten.

 

 

Voor eenvoudige werken gebruiken we dagelijks de SET-tool (Scaffolding Estimation Tool) van PERI. Dit vergemakkelijkt het communiceren met mijn steigerbouwers en de laadlijsten zijn correct. Bovendien kan ik ook perfect het inzicht van hoe iets gebouwd moet worden doorgeven. Ik kan deze tool iedereen aanbevelen.”

PERI oplossing

- Er werd gekozen voor een opstelling met het PERI UP steigersysteem, een modulair systeem voor de meest uiteenlopende toepassingen. De vele doordachte details van PERI UP leiden samen tot economisch en veilig werken.

- Er werd een verrijdbare opstelling bedacht, om de materialen nog economischer te kunnen inzetten. Voor die toepassing werden speciaal zeer zware wielen uit het buitenland overgebracht.

- De verrijdbare stellingen zijn grote eenheden met een stevige uitkraging. In die uitkraging werd nog tussensteunpunt voorzien om kanteling te vermijden. Die steunpunten werden gerealiseerd met behulp van een console gemaakt met PERI VARIOKIT.

- De efficiënte VARIOKIT Engineerskit werd ook gebruikt om sporen van te maken om de verrijdbare steigers op aan te brengen.