You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

PERI alomtegenwoordig bij realisatie hoofdkantoor Picanol Group

Info projecten

Ligging: Ieper, België

Picanol Group bouwt momenteel een nieuw hoofdkantoor in zijn thuisbasis Ieper. Het nieuwe gebouw zal plaats bieden aan 450 medewerkers en wordt opgetrokken op het huidige bedrijfsterrein, meer bepaald tussen het eigen trainingscentrum en de Zuiderring van Ieper. Qua architectuur sluit het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor – in de vorm van een schietspoel – aan bij de geschiedenis van Picanol als weefmachinebouwer. Het gebouw is een ontwerp van AAVO Architects en is in totaal goed voor 20.000 vierkante meter vloeroppervlakte (incl. 7.500 vierkante meter parkeergarage en kelder). Het gebouw wordt uitgerust met de modernste technieken en materialen om het zo duurzaam en energievriendelijk mogelijk te maken. Er zal onder meer gebruik gemaakt worden van grondwarmte en zonne-energie. Er komt ook een zone met groendak en de omgeving wordt ingericht volgens de meest actuele inzichten voor zacht natuurbeheer. Met de bouw van zijn nieuwe hoofdkantoor zorgt Picanol Group voor een duurzame verankering van de groep in Ieper. Voor de stellingen en bekistingsmaterialen deed hoofdaannemer Alheembouw, via onderaannemer Beltek, een beroep op de expertise en materialen van PERI.

Vereisten

- Voor de plaatsing van de bekisting en nodige stellingen zocht hoofdaannemer Alheembouw een trouwe partner voor een zo volledig mogelijke ontzorging op dat vlak.

- Omdat het om grote hoeveelheden ging, gaf Alheembouw de voorkeur aan een onderaannemer die vertrouwd is met PERI systemen. Beltek, met wie PERI al jaren waardevol samenwerkt, bleek de geknipte partij te zijn voor deze opdracht. Beltek kent PERI en heeft ook een aardig assortiment PERI systemen in eigen bezit.

- Gezien de grote hoeveelheid en hoogte – tot 8,81 m – was een goed doordachte en economische engineering van cruciaal belang voor een optimaal rendement.

Klant

Beltek bv
Alheembouw

Voordeel klant

- De combinatie van de ervaring van Beltek en de expertise van PERI was voor aannemer Alheembouw een grote meerwaarde. Beltek kan naar rendement toe perfect inschatten hoe de planning er moet uitzien en PERI zorgt voor een feilloze technische voorbereiding wat materiaallijsten en transporten betreft.

- PERI beschikt over een aparte diens materiaalplanning die tot in de puntjes de (her)verdeling van de materialen regelt en zo voor de meest economische oplossing zorgt. Het is een huzarenstuk dat één enkele leverancier een project van deze grootorde kan bedienen.

- Voor een lijvig project als deze wijzen we een projectmanager toe die alles nauwgezet op de voet volgt.

Xavier Van Hoye
Beltek

“Beltek realiseert de vloerbekistingen op de verschillende verdiepen met verschillende verdiepingshoogtes. Bovendien hebben de verdiepingsvloeren andere afmetingen waardoor het gebruikte systeem zeer flexibel moest zijn en veilig. De combinatie van de PERI UP met PERI SKYDECK biedt deze mogelijkheden. Het voordeel is dat twee systemen op elkaar zijn afgestemd waardoor de voordelen van beide kunnen uitgespeeld worden. Snelle en eenvoudige vloerbekisting, in combinatie met een steigersysteem waardoor op grote hoogte kan gewerkt worden. Over de service van de projectleider en van de aangeleverde studie voor het project kan ik alleen maar tevreden zijn.”

PERI oplossing

- Gezien de grote hoogte tot 8,81 m werd geopteerd om PERI SKYDECK vloerbekisting te combineren met PERI UP Flex als ondersteuning. Tot een hoogte van 6 m kunnen MULTIPROP aluminium schoren gecombineerd worden met PERI SKYDECK, maar dat was in dit geval dus niet de beste oplossing. Door PERI UP Flex als een mikado-systeem te integreren was het voor Beltek veel eenvoudiger om op grote hoogte te (de)monteren.

- Dankzij het modulaire karakter van de PERI systemen past PERI UP Flex perfect in de grid van PERI SKYDECK, wat zorgt voor een optimaal plaatsingsgemak.

- Er werd steeds gezocht naar de meest economische manier van monteren, demonteren en hergebruik van materialen op de site. Op die manier kon een zo hoog mogelijk rendement gegarandeerd worden. Deze optimalisatie kan het verschil betekenen tussen een project al dan niet binnenhalen.