You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Royal IHC | Krimpen a/d IJssel

Info projecten

Ligging: Krimpen a/d IJssel, Nederland

Het PERI UP Flex steigersysteem in combinatie met PERI Integrated Scaffolding Program (ISP) biedt maximale flexibiliteit en beheersbaarheid in alle steigeroplossingen op de scheepswerf van Royal IHC, tegen de laagst mogelijke kosten.

Het flexibele modulaire steigersysteem met het veilige vlakke vloersysteem van PERI creëert een optimale en veilige werkomgeving. Het lichte gewicht, met minder onderdelen en de eenvoudige (de)montage van het veelzijdige PERI UP Flex steigersysteem biedt een perfecte oplossing voor Royal IHC, die zowel aan de buitenzijde als aan de complexe binnenzijde van de schepen wordt gebruikt. PERIpath maakt inzichtelijk welk materiaal er per steiger nodig is, waar het materiaal zich bevindt en hoeveel arbeidsuren er gepland zijn. MyPERI laat geheel transparant zien welke materialen de klant in bezit/gebruik heeft en wat de kosten zullen zijn. Zo is het steigerproces perfect te managen.

Vereisten

De klant wil met maatwerk ontzorgd worden en daar zit de kracht van PERI. Systeemonderdelen moeten makkelijk een schip in kunnen en eenvoudig te (de)monteren zijn. Kwaliteit en veiligheid moeten gewaarborgd zijn. Het steigersysteem moet voldoen aan de Richtlijn Steigers die in Nederland geldt.

Klant

Opdrachtgever: Royal IHC

Een innovatieve bouwer van equipment ten behoeve van de bagger-, offshore en miningindustrie.

Voordeel klant

 • Flexibiliteit & eenvoud. Beheer & efficiëntie.
 • PERI denkt mee met de klant door een vooraf geëngineerd leveringsplan op te stellen.
 • ISP zorgt voor een verhoogde voorspelbaarheid: er is veel veiligheid in het systeem gebouwd en PERI besteedt veel aandacht aan productgarantie en kwaliteitscontrole.
 • PERIpath zorgt voor verminderde voorraadkosten: door de engineering vooraf te doen, kan vroegtijdig bijgestuurd worden en worden arbeidsuren en de inzet van materieel geoptimaliseerd. Tevens is altijd inzichtelijk waar het materiaal zich bevindt on site.
 • PERI UP Flex draagt bij aan hogere efficiëntie: (de)montage van het steigersysteem verloopt sneller en veiliger, wat bijdraagt aan het doel om binnen budget en planning te blijven.
 • Licht gewicht, maar sterk: het hoge draagvermogen zorgt voor een enorme toelaatbare belasting, waardoor er minder verankeringen aan de scheepshuid nodig zijn, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Het lichte gewicht van het systeem maakt het vele malen prettiger werken voor de steigerbouwer.
 • Flexibiliteit en veiligheid van het systeem: de componenten zijn makkelijk te koppelen (Gravity-lock zorgt voor een automatische borging) en voldoen aan de hoogste eisen voor de arbeidsveiligheid in werkzones. Met de zelf vergrendelende vlakke roostervloeren en veilige hoekoplossingen om gaten op te vullen, wordt struikelgevaar tot een minimum beperkt.
Jeroen Lemmers
Royal IHC / Luis Hernandez, Royal IHC

“Het innovatieve modulaire steigersysteem met eenvoudig te combineren, lichtgewicht materialen, maakt het uitermate geschikt als steigermateriaal bij scheepsbouw. Het gebruiksgemak, de veelzijdigheid en kwaliteit van het PERI UP Flex steigersysteem is wat we zochten. De combinatie met ISP zorgt voor een efficiënt gebruik van materiaal en arbeid, wat ons helpt binnen budget te blijven. Onze ervaring is dat PERI snel schakelt bij uitdagingen en dat het prettige mensen zijn om mee samen te werken. Op alle vlakken en functies.”

PERI oplossing

Het PERI-ISP (Integrated Scaffolding Program) houdt in dat je eerst, vooraf de behoeftes bepaalt, dan een steiger engineert/ontwerpt en per steiger berekent welke materialen en arbeidsuren daar voor nodig zijn. Dit plan wordt voorgelegd aan alle disciplines binnen het productieproces en waar nodig in het voortraject aangepast. Vervolgens wordt het binnen die behoeften uitgevoerd en bewaakt via PERIpath. Dankzij deze methode, houdt Royal IHC de regie van de steigerbouw in eigen hand, conform het door PERI voorbewerkte model.

 • Totaal PERI UP Flex: 800 ton verkoop, 600 ton huur
 • PERI-ISP (Integrated Scaffolding Program)
 • PERIpath
 • myPERI