You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Steengroeve, Folschette

Info projecten

Ligging: Folschette, Luxemburg

Sinds een zestigtal jaar baat de firma Feidt verschillende steengroeven uit op Luxemburgs grondgebied. In haar steengroeve in Folschette vertrouwde ze de realisatie van de steunmuren toe aan algemeen aannemer DZ Construct. Feidt wilde zijn breekmachines verplaatsen om de aanwezige grond op die plek te kunnen recupereren. Er waren twee hoge steunmuren nodig om een put te kunnen graven en de omliggende grond te kunnen keren.

Vereisten

Hoge betonwanden realiseren (tussen 7 en 8 meter), in alle veiligheid en op een rendabele manier.

Klant

DZ Construct
Rue de Belvaux 173
L-4026 Esch-sur-Alzette

Voordeel klant

De klant had voordien al geïnvesteerd in de aankoop van MAXIMO bekistingen, dus zijn werknemers kenden het systeem al zeer goed. Al zijn beschikbare materieel was echter al in gebruik op andere werven. De klant leende dus extra materieel bij PERI en kon zo meteen ook het nieuwe MXK veiligheidssysteem testen, dat hij nog niet kende. Hij was zodanig overtuigd van de vele voordelen dat hij het geleende materiaal uiteindelijk overkocht.

PERI oplossing

Om de klant toe te laten de beoogde betonwanden te realiseren en op een snelle en betrouwbare manier te betonneren, stelde PERI wandbekistingen met het MXK consolesysteem voor.  Dit systeem zorgt voor een grotere veiligheid van de arbeiders op de werf.