You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Academisch ziekenhuis CHU, Luik

Info projecten

Ligging: Luik, België

Op de ziekenhuissite verbindt een passerelle de oude gebouwen met de nieuwbouw. De stalen structuur van deze passerelle, met een afmeting van 57,5 x 3 x 9,5 m (L x B x H), wordt opnieuw bekleed.

Vereisten

Opdat niet de hele passerelle van een stelling voorzien zou moeten worden, wordt een mobiele oplossing gezocht.

De stelling moet te allen tijde op een eenvoudige manier door de onderaannemer verplaatst kunnen worden, zonder hulp van een torenkraan. De mobiele stelling moet dus zo licht mogelijk zijn.

Verankering is niet mogelijk. De oplossing moet niet alleen weldoordacht, maar ook zo budgetvriendelijk mogelijk zijn.

De oplossing voor de bekleding van de stalen passerelle is een mobiele werksteiger over een lengte van 4 m.

Klant

Montagebedrijf Beltek BVBA uit Sinaai

Hoofdaannemer project: THV Franki SA - Jan De Nul NV

Voordeel klant

De kostenbesparing voor de klant is aanzienlijk. Een stelling vanop de grond over de hele lengte van de passerelle zou veel materiaal vereisen. De op maat gemaakte rolstelling is opgebouwd uit een beperkt aantal, verhuurbare, elementen. Gezien de lange duur van het project (zes maanden), betekent dit een stevige kostenbesparing.

Met deze rolstelling kan er veilig op hoogte gewerkt worden. Bovendien is er onderaan een vrije doorgang voorzien. Die beperkt eventuele hinder tot een absoluut minimum.

Extra troef: dankzij een weldoordacht concept kunnen verschillende aannemers met verschillende taken elk om beurt van dezelfde structuur gebruikmaken. Bovendien kan de onderaannemer met deze rolstelling onafhankelijk van de hoofdaannemer werken.

Xavier van Hoye
Zaakvoerder Beltek

“Dankzij de ingenieuze onderdelen van PERI, zijn twee op zich zeer veelzijdige producten, perfect te combineren. Hierdoor vergroten de mogelijkheden enorm. Het PERI UP steigersysteem, met zijn klassieke toepassingsdomein in de gevelsteigers en ondersteuningen, heeft vele kleine en lichte onderdelen en is eenvoudig te monteren. Het PERI VARIOKIT systeem met zijn vele verbindingsstukken en zware onderdelen om grote belastingen op te nemen is zeer veelzijdig. Door de compatibiliteit worden de mogelijkheden enorm, kan er op maat gedimensioneerd worden en kan er serieus bespaard worden op materiaal. Het volledige systeem is bovendien verhuurbaar waardoor investeringen van de klant overbodig worden.”

PERI oplossing

  • Omdat de stelling eenvoudig verrijdbaar moet zijn, wordt er geopteerd voor een combinatie van twee PERI systemen.
  • De PERI UP Flex is een flexibel stellingsysteem met verschillende toepassingen. Ondersteuningstorens, gevelstellingen of - zoals hier - een systeem op maat in combinatie met de VARIOKIT.
  • De PERI VARIOKIT bestaat uit een huurpakket van stalen profielen, schoren, koppelingen en andere elementen in verschillende maten en lengtes, waarmee makkelijk gespeeld kan worden in functie van de belasting en vormgeving.
  • Afhankelijk van de belasting van het project (in dit geval belastingsklasse 3: 200 kg/m²) worden de juiste elementen gecombineerd tot er een oplossing op maat van het project is samengesteld.
  • De combinatie van de PERI UP Flex en de PERI VARIOKIT resulteert in een op maat gemaakte rolstelling die eenvoudig en zonder gebruik van een torenkraan door de onderaannemer verplaatst kan worden.