You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Gevelrenovatie Beursgebouw, Brussel

Info projecten

Ligging: Brussel, België

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de renovatie van het iconische Beursgebouw in Brussel. De werken zijn in de zomer van 2020 aangevat en moeten tegen het voorjaar van 2023 afgerond zijn. Vanaf dat moment moet de beurs weer een centrale, open en culturele ontmoetingsplek zijn. Het gebouw krijgt een volledig nieuwe invulling. Zo wordt onder andere Belgian Beer World gehuisvest in het gebouw en wordt er een centrale doorgang en ontmoetingsplaats gecreëerd die de verbinding vormt tussen de Grote Markt en de voetgangerszone. Op de bovenste verdieping is een skybar voorzien. Voor de renovatie van de gevelwerken deed Delta Group, in opdracht van hoofdaannemer  Denys, een beroep op de materialen van PERI.

Vereisten

De klant, in dit geval Group Delta in opdracht van Denys, kocht enkele jaren geleden PERI UP Flex gevelstellingmateriaal voor hun eigen depot. Dit met het oog op het uitvoeren van verschillende bouw- en onderhoudswerken. Voor de renovatiewerken aan het Beursgebouw in Brussel kon Group Delta dit PERI systeem optimaal inzetten. 

Klant

Group Delta, in onderaanneming voor Denys

Voordeel klant

  • Naast flexibiliteit en veiligheid is het ook een grote meerwaarde dat PERI UP Flex gevelstelling met centimeters werkt. Centimeters in plaats van inches maakt het makkelijker voor de aannemer om de hoeveelheid materiaal in te schatten en het ontwerp uit te tekenen.
  • PERI UP Flex is zeer makkelijk op te bouwen, zeker met de PERI handleidingen en procedures voor standaardopstellingen. Als je volgens de eenvoudige standaardmethode opbouwt, ben je steeds zeker van een veilige stelling. Enkel voor de bijzonderheden, zoals in dit project een aanwezige vakwerkligger, zijn er extra berekeningen nodig.

PERI oplossing

  • Voor de renovatiewerken aan de gevel van het Beursgebouw in Brussel bleek PERI UP Flex gevelstelling de ideale oplossing. De klant gebruikte het materiaal uit het eigen depot en kocht zelfs nog extra PERI UP Flex gevelstelling aan met het oog op toekomstige projecten. Dat de klant aankopen verkoos boven huren, toont de grote meerwaarde van het systeem.
  • Aan de achterkant van het gebouw zit een speciale vakwerkligger voor een grote overspanning. PERI zorgde voor een technisch ontwerp waardoor de stelling op die vakwerkligger verder gebouwd kon worden.
  • PERI UP Flex staat gekend om zijn grote flexibiliteit en modulaire eigenschappen, waardoor het kinderspel wordt om vormen te volgen. Door het systeem van de rosett van PERI UP Flex kan er in stappen van 25 of 50 cm zowel horizontaal als verticaal een stelling gebouwd worden. Ideaal om specifieke vormen, nissen en uitsparingen te volgen.
  • Ook op het vlak van veiligheid scoort PERI UP Flex goed dankzij onder andere zijn verzekerde vloeren, die veilig vastklikken aan de horizontale ligger, zonder extra bewerking of handeling.

PERI systemen ter plaatse