You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Campus Heymans, UGent

Info projecten

Ligging: Gent, België

UGent bouwt nieuwe practica en een nieuw Doping Control Laboratory op Campus Heymans. De werken aan de bouw van nieuwe practica voor de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen en de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen gingen eind september 2018 van start. Bovenop dat gebouw komt eveneens het nieuwe DoCoLab. Er wordt verwacht dat het 5.500 m² grote gebouw, klaar zal zijn tegen de opening van het academiejaar 2020-2021. Het gebouw werd ontworpen door Modulo Architects in samenwerking met studiebureau Istema voor de technieken en Stablo voor de stabiliteit. De TV Algemene Bouw MAES en EEG leidt de werken en in opdracht van Maes werd PERI ingeschakeld voor een specifieke bekistingsopdracht.

 

Vereisten

  • De focus lag in dit project op de realisatie van architectonisch zichtbeton, volgens de wensen van de architect. Zowel in de kelder als op de verdiepingen werden veel wanden in zichtbeton uitgevoerd, waaronder ook de licht- en trappenkernen. Voor het esthetische aspect was het zeer belangrijk dat de ankerpunten en voegen zich op de gewenste plaats bevonden.
  • Er was ook een specifieke vraag om aan de buitenkant van het gebouw kolommen in een W-vorm in zichtbeton te creëren.
  • PERI kreeg als opdracht om voor de specifieke eisen een zo economisch mogelijke ondersteuning en bekisting te voorzien.

Klant

Algemene Bouw MAES

Voordeel klant

  • De MX ankertechnologie van de MAXIMO wandbekisting, waarbij de ankers slechts langs één zijde bediend worden, zorgt voor een aanzienlijke tijdswinst. Door deze technologie is MAXIMO 50 % sneller dan conventionele paneelbekistingen, rekening houdend met het stellen en demonteren van het systeem.
  • Met de standaardbekisting kon voldaan worden aan de esthetische eisen van de architect wat betreft de positie van de ankergaten en voeglijnen. Ook dit had een positief effect op de tijd en de kosten.
Lieselotte Lion
Projectleider Algemene Bouw Maes

Voor dit bijzondere project konden we rekenen op de expertise van PERI. De MAXIMO paneelbekisting was een perfecte en gebruiksvriendelijke oplossing voor het creëren van de wanden in zichtbeton. Ook voor de niet-alledaagse betonnen W-vorm werd door de mensen van PERI een pasklare oplossing uitgedacht. Van het voorafgaande studiewerk tot en met de levering van materialen kunnen we dan ook enkel tevreden zijn over deze samenwerking.

PERI oplossing

  • Voor de wanden in zichtbeton werd gekozen voor de MAXIMO paneelbekisting. Door de positie van de ankergaten centraal op het paneel kon beantwoord worden aan de esthetische eisen van de architect. Ook voor de licht- en trappenkernen werd het MAXIMO systeem gebruikt.
  • Voor de specifieke kolommen in W-vorm werd TRIO paneelbekisting ingezet. Tussen de bekisting voor- en achteraan werd alles traditioneel in de juiste vorm getimmerd in hout. Ook hier stond PERI Algemene Bouw Maes bij met het studiewerk.
  • Door de kostenefficiënte VT 20K bekistingsdragers, de PEP Ergo schoren en de MULTIPROP aluminium schoren in te zetten kon ook de predallen- en balkenondersteuning gegarandeerd worden.
  • Het PERI UP Flex systeem werd ingezet voor ondersteuning van de vloeren over twee niveaus.
  • Het FB 180 vouwplatform werd gebruikt als werkplatform aan de buitengevel.