You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Methodeschool Dagpauwoog, Koningshooikt

Info projecten

Ligging: Koningshooikt, België

Voor het eerst in 25 jaar krijgt de methodeschool ‘Dagpauwoog’ in Koningshooikt een bakstenen schoolgebouw. De prefabgebouwen van de vroegere Rijksschool staan er sinds 1963. In 1992 startte de Dagpauwoogschool hier en ondertussen hebben de prefabgebouwen hun dienst bewezen. De nieuwe school bestaat uit een hoofdbouw bestaande uit twee bouwlagen en een vrijstaand, multifunctioneel forumgebouw. De hoofdbouw meet bijna 62 bij 15 meter. Het forum is cirkelvormig met een diameter van ruim 21 meter. Op de gelijkvloerse verdieping komen de kleuterklassen en de lokalen voor de eerste graad van de basisschool. De andere klaslokalen en de administratie bevinden zich op de eerste verdieping. De aannemer, Sogiaf uit Kontich, koos ervoor om voor dit project voor het eerst met PERI te werken en met succes.

Vereisten

 • De aannemer zocht een praktische bekisting om grote hoeveelheden vloeren en plafonds ter plaatse te storten in zichtbeton.
 • De school is geen klassiek gebouw, maar telt heel wat uitkragingen en een cirkelvormig forum van 21 meter diameter. Voor de uitkragingen was een stabiele ondersteuning nodig; ook voor het stutten van zware lasten op grote hoogtes moesten geschikte schoren geleverd kunnen worden.
 • Er was zowel bekisting voor rechte als ronde wanden nodig.
 • Bij voorkeur zocht de aannemer één leverancier die alles kon leveren: een onestopshop.

 

Klant

Sogiaf nv
Duffelsesteenweg 164
2550 Kontich

Voordeel klant

 • Door te werken met SKYDECK vloerbekisting in combinatie met het handige valkopsysteem van PERI, konden de SKYDECK panelen na enkele dagen al vanonder de betonplaat gehaald worden en opnieuw ingezet worden om een volgend stuk vloerplaat te bekisten. De schoren bleven wel gewoon staan tot het beton volledig uitgehard was. Deze manier van werken gaat aanzienlijk sneller en de klant heeft ook veel minder vloerbekisting nodig - een belangrijke budgettaire troef. Bovendien levert SKYDECK een glad betonvlak en een mooie lijnensymmetrie op zodat de gegoten plafonds zichtbaar kunnen blijven.
 • De uitschuifbare aluminium MULTIPROP schoren dragen ook op grote hoogte zware lasten. De schoren zijn licht in gewicht, waardoor ze erg gemakkelijk hanteerbaar zijn.
 • De bekistingsplannen van de studiedienst van PERI zijn heel duidelijk en zonder extra uitleg onmiddellijk bruikbaar op werf.
 • Door het uitgebreide verhuuraanbod van PERI, kon Sogiaf al het materiaal inhuren. Dat werkt budgetvriendelijk.
Dries Durinck
Projectleider Sogiaf

"We hadden voordien nog nooit met PERI samengewerkt. We hebben uiteindelijk voor hen gekozen omdat zij gewoon alle oplossingen konden aanbieden voor de verschillende uitdagingen waar we voor stonden: RUNDFLEX bekisting voor de ronde wanden, de alu MULTIPROP schoren die op 6,25 meter hoogte nog altijd grote lasten konden dragen voor het storten van de vloeren op de bovenbouw. Die vind je niet overal. Het gehuurde materiaal dat aangeleverd wordt, blijkt bovendien goed onderhouden of is nieuw. PERI beschikt duidelijk over een grote stock en dat is een voordeel als er onverwacht toch bijkomend materiaal nodig is. Eens besteld, werd dat extra materiaal ook heel snel op de werf geleverd. De prijs was marktconform en er wordt correct aangerekend en gefactureerd. Hoe de samenwerking over het algemeen met PERI verliep? Snel, vlot en correct."

PERI oplossing

 • SKYDECK voor de vloerbekisting
 • RUNDFLEX voor de bekisting van de ronde wanden van het multifunctionele forumgebouw met een diameter van 21 meter
 • TRIO wandbekisting voor de betonnering van de rechte wanden en de TRIO kolombekisting
 • MULTIPROP voor de ondersteuning van de vloerbekisting en de uitkragingen op grote hoogtes
 • De MRK kaders zorgen voor een grotere stabiliteit van de ondersteuningen