You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Eengezinswoning, Maisières

Info projecten

Ligging: Maisières, België

Capstone is een ruwbouwaannemer die gevestigd is in Colfontaine. Het bedrijf legt zich toe op de bouw en verbouwing van villa’s, eengezinswoningen en huurhuizen. In Maisières realiseerde de firma de ruwbouw van een vrijstaande eengezinswoning met zwembad.

Vereisten

Om de waterdichtheid van de kelderruimtes te garanderen, opteerde het architectenbureau voor betonwanden in plaats van traditionele metselwerkstructuren. Voor de aannemer was dit een primeur die gepaard ging met de nodige aanpassingen.

Klant

Capstone
Rue de la platinerie 8
7340 Colfontaine

Voordeel klant

  • Dankzij de lichte universele PERI DUO bekistingen konden de vloerplaten en de binnen- en buitenmuren sneller uitgevoerd worden.
  • Deze bekistingen zijn lichter dan standaardbekistingen. Ze zijn bovendien uiterst modulair omdat ze uit een beperkt aantal systeemcomponenten bestaan.
  • Ze zijn uitermate geschikt voor funderingen en betonwanden, zoals ook bleek bij de bouw van deze eengezinswoning.
Daniel Ganga
Zaakvoerder van Capstone

"We maakten in dit project voor de allereerste keer kennis met betonnen kelderstructuren en het bleek een zeer verstandige keuze om met lichte DUO bekistingen te werken. We zijn er dan ook van overtuigd dat we dit soort projecten voortaan makkelijk kunnen uitvoeren met de DUO bekistingen en dat we ze dus niet hoeven uit te besteden aan een onderaannemer."

PERI oplossing

De aannemer koos voor de universele DUO bekistingen van PERI. Een ideaal systeem om voor het eerst de betonnen vloerplaten en kelderwanden van een woning en een zwembad te realiseren.