You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Privéwoning, Lochristi

Info projecten

Ligging: Lochristi, België

Bouw van een particuliere woning met kelderverdieping en 1 bovenverdieping die gedeeltelijk is uitgekraagd: Centrum Lochristi (9080)

Vereisten

 • Zowel de kelderwanden als de dragende wanden op het gelijkvloers en de verdieping werden in beton gegoten. Maximale bekistingshoogte: 3m50.
 • De vloer – 18 cm dik –met ondersteuningshoogte op 2m80 diende ter plaatse gestort te worden.
 • De predallen – 18 cm dik – dienden geschoord te worden tot op een ondersteuningshoogte van 6m30.
 • Er moest een werkplatform voorzien worden voor de bekisting van de wand in het uitkragingsgedeelte op de bovenverdieping.

Klant

Bouwbedrijf Elbeko, Lindenstraat 1 – 9240 Zele

Voordeel klant

 • Dankzij de eenzijdige ankertechniek van MAXIMO, konden de wanden zeer snel gemonteerd worden. Door het regelmatige patroon van ankerpuntgaten en paneelvoegen werd een mooi symmetrisch betonuitzicht verkregen.

 • DUO, het lichtgewicht bekistingssysteem, zowel geschikt voor wanden, vloeren en kolommen werd gebruikt voor de bekisting van de vloeren. Met panelen van 135x90cm die amper 24,90 kg wegen kon de vloerbekisting eenvoudig en snel geplaatst worden.

 • De aluminium MULTIPROP-schoren met een maximale lengte van 6m25 hebben op deze hoogte nog een draagkracht van 22,7kN waardoor geen extra ondersteuningstorens nodig waren voor de ondersteuning van de predallen op deze hoogte.

Bert Schauwvlieghe
Bert Schauwvlieghe
Bestuurder en Verantwoordelijke Uitvoering Elbeko uit Zele, algemeen aannemer Villabouw en Projectontwikkeling

"PERI is onze vaste partner. Waarom? We krijgen een heel goede service, ze leveren heel duidelijke plannen, geven degelijk advies, zorgen voor ondersteuning op de werf, hun materiaal werkt zeer rendabel, ze hanteren een correcte prijszetting en hebben een zeer uitgebreid assortiment zowel voor ondersteuning als bekistingsoplossingen dat bovendien onderling compatibel is. Zo hebben wij op deze werf o.a. heel wat MAXIMO bekisting gebruikt en op advies van PERI ook DUO bekisting in combinatie met PERI UP steigermateriaal, PEP schoren en Multiprop schoren om de vloeren in deze woning ter plaatse te storten. Omdat in de woningbouw de vloerplaten minder dik moeten zijn dan in de tertiaire of industriële sector of in hoogbouw konden we net zo goed gebruik maken van DUO in plaats van het vloerbekistingssysteem PERI SKYDECK. Het grote voordeel: DUO is veel lichter (handig als er bijvoorbeeld nog geen kraan voorhanden is op een werf!), werkt sneller en is heel betaalbaar. Wat zeker nog grote troef van PERI is: ze denken mee met hun klant om de meest optimale oplossing te vinden en dit zowel qua rendement, qua prijs als qua uitvoering. En als er zich toch eens problemen voordoen, dan springen ze onmiddellijk in. Dat noem ik een écht partnership."

PERI oplossing

 • MAXIMO wandbekisting met paneelhoogte 3m30 werd plaatselijk opgehoogd met 30 cm tot 3m60.
 • DUO, het innovatieve lichtgewicht bekistingssysteem van PERI werd hier gebruikt als vloerbekisting voor de bovenverdieping.
 • MULTIPROP- en PEP-ERGO schoren werden gebruikt voor de ondersteuning van de predallen.
 • PERI-UP voor de ondersteuning van een werkplatform.