Gent Dok Noord

Info projecten

Ligging: Gent, België

Op de oude site van ACEC bouwt Soetaert NV momenteel een winkelcentrum met kantoorruimte waarbij er ook een ondergrondse garage aanwezig is van 3 verdiepingen.

Vereisten

De werf is onderverdeeld in 4 delen die ongeveer simultaan opgetrokken worden wegens de krappe uitvoeringstermijn. Het grootste gedeelte is volledig nieuwbouw. Enkel het gedeelte dat grenst aan Dok Noord zelf, is uit te voeren vanuit een bestaande toestand.

Klant

Soetaert NV

Voordeel klant

Tot op vandaag draait deze grote werf op volle toeren met een bezetting van ongeveer een honderdtal arbeiders, 3 werfleiders en 1 projectleider.

Nicolas Decoster
Werfleider bij Soetaert

„ Hier in Gent Dok Noord is alles gigantisch, een voormalig industrieterrein van 30.000 m² wordt momenteel omgetoverd tot een nieuwbouw waarbij een aanzienlijk deel van de ruwbouw ter plaatse gestort beton betreft. Daarom zijn we blij met een professionele bekistingspartner als PERI om ons in dit project bij te staan. Quasi al ons eigen bekistingsmateriaal wordt op deze werf ingezet, aangevuld met een enorme hoeveelheid huurmateriaal, waaronder duizenden SKYDECK- panelen en bijhorende schoren.“

PERI oplossing

  • Indrukwekkende paddenstoelvloeren op een verdiepingshoogte rond 5 meter werden met SKYDECK uitgevoerd. De lichte modulaire onderdelen – dragers, aluminium panelen, schoren en valkoppen - zorgen ervoor dat je met SKYDECK op makkelijke wijze de ganse ruimte kan bekisten tot een vloerdikte van 55 cm bij een schoorafstand van 2,25m. Met een bijkomende tussenschoor kan je tot een vloerdikte van 1,10m gaan.
  • Bij vloeren in uitkraging op grotere hoogtes (9m ) werd PERI UP-stelling gebouwd als ondersteuning voor de traditionele vloerbekisting
  • De vierkante kolommen werden uitgevoerd met de QUATTRO-kolombekisting omdat deze heel efficiënt is voor repeterende afmetingen. Je hoeft enkel de bekisting aan 1 zijde te openen en op de tegenoverliggende zijde scharniert de bekisting open. Met een kraanbeweging kan deze dan verplaatst worden naar een andere locatie.
  • Voor de eenzijdige wanden van de contour van de ondergrondse parking is er in samenspraak met de werfleiding gekozen om de hoogte van de wanden op te trekken in 1 fase. Dit om de aantal stortnaden tot een minimum te reduceren. De combinatie van SB-0, SB-A,B en C-bokken liet toe die hoogte van 8,5m in 1 keer uit te voeren in betonneerfases van ongeveer 12m lang.