You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

ILOT A3, Gasperich

Info projecten

Ligging: Gasperich, Luxemburg

In Luxemburg Stad verrijzen sinds enkele jaren immense vastgoedprojecten, zowel in de periferie als in het stadscentrum, waar onlangs de nieuwe Gasperich-wijk gerealiseerd is. Hier zijn vier grote residentiële blokken ingeplant, die elk een symbolische letter toegewezen kregen (van A tot D). Blok A3, dat ontworpen is door Schemel Wirtz Architectes en gebouwd is door algemeen aannemer CBL (de Luxemburgse afdeling van CIT Blaton), bestaat uit zes afzonderlijke residentiële gebouwen, die samen een totale oppervlakte van 31.350 m2 bestrijken en plaats bieden aan 251 appartementen. Elk gebouw telt negen verdiepingen: zeven bovengrondse niveaus en twee ondergrondse niveaus met parking en kelders. Blok A3 onderscheidt zich van de rest via enkele architecturale details, zoals de markante gevels. Bovendien behoren de appartementsgebouwen tot energieklasse AAA.

Vereisten

  • De balkons, uitgevoerd in glad U-beton, hebben ronde vormen. Bovendien golden er specifieke eisen met betrekking tot de oppervlaktekwaliteit en moesten ze bovenal veilig gerealiseerd kunnen worden.
  • Het toegepaste systeem moest het mogelijk maken om de bekistingstafels makkelijk te ontkisten, met de bedoeling om ze nadien maximaal te kunnen hergebruiken. Voorts moest er onder de balkons een open ‘geul’ voorzien worden om het drogen van het beton te optimaliseren.

Klant

CBL sa

Rue Hahneboesch
L-4578 Niederkorn
Luxembourg

Voordeel klant

  • De waterdichte veiligheid van de PERI systemen. De bekistingstafels, die geïnstalleerd worden met behulp van kranen, zijn volledig stabiel. Het risico op kantelen of problemen met horizontale lasten is dan ook onbestaande. Het aanwezige personeel kan dus meteen in alle veiligheid aan de slag.
  • De voormontage van de bekistingstafels door het ervaren personeel in de montagehal van PERI in Schijndel en de kant-en-klare levering zorgen voor tijdsbesparing op de werf en garanderen een correcte montage.
  • De makkelijke en eenvoudige plaatsing. De MAXIMO bekisting is sneller te installeren dan de klassieke paneelbekisting en vergt bovendien minder mankracht. Gezien de repetitiviteit van de balkons kon eenzelfde systeem meerdere keren hergebruikt worden.

PERI oplossing

  • De keuze viel op het MAXIMO wandbekistingssysteem met MXK consoles, die een uitmuntende veiligheid en een snelle, eenvoudige montage garanderen.
  • Het plaatje was compleet dankzij de QUATTRO kolombekistingen, die snel te verplaatsen zijn – zowel mechanisch (kraan) als manueel (wielen).
  • Om de ontkisting van de VARIODECK bekistingstafels en hun hergebruik te bevorderen, voorzag PERI een ontkistingsstrook, die meteen ook als open ‘geul’ onder de balkons fungeerde en zo eveneens het drogen van het beton optimaliseerde.