You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Lot 28, Belval (Twenty8)

Info projecten

Ligging: Belval, Luxemburg

In het Luxemburgse Esch-sur-Alzette, vlakbij de Franse grens, wordt in Belval – een regio in volle expansie – een groot nieuw multifunctioneel flatgebouw opgetrokken. Grote delen worden ter plaatse gestort. Hiervoor maakt aannemer CBL gebruik van een breed gamma aan PERI systemen en oplossingen. Het gebouw zal 2 units bevatten, samen goed voor een oppervlakte van 15.000 m2, en omvat twee ondergrondse bouwlagen voor een parking en 6 verdiepingen bovengronds. Het zal onderdak bieden aan commerciële handelsruimtes op het gelijkvloers, 5.800 m2 kantoorruimte en 115 appartementen.

Vereisten

  • Omdat er grote gehelen ter plaatse gestort worden – vloeren, wanden, kolommen – zocht de aannemer naar onderling compatibele en optimaal inzetbare bekistingssystemen.
  • De bekisting moest esthetisch gezien ook een mooi, egaal betonoppervlak van topkwaliteit kunnen opleveren.
  • Een korte doorlooptijd van de bekistingswerken in combinatie met een uiterst veilige werkomgeving voor de arbeiders.

Klant

C.B.L. nv
Rue Hahneboesch
4578 Niederkom
Luxemburg

Voordeel klant

  • Doordat verschillende PERI systemen compatibel zijn en door elkaar gebruikt kunnen worden, is er minder materiaal nodig. Dat werkt budgetvriendelijk.
  • De eenzijdige MX ankertechnologie van MAXIMO laat een snelle bekisting en ontkisting toe. De MXK consoles kunnen bovendien moeiteloos op de bekistingspanelen gemonteerd worden en garanderen uiterst veilige werkomstandigheden tijdens het betonneren.
  • Gedetailleerde en gebruiksvriendelijke bekistingsplannen aangeleverd door de engineeringsdienst van PERI en waar gewenst technische begeleiding en ondersteuning gedurende het ganse project.
Michaël De Oliveira
Opzichter bij CBL

“We werken al langer met PERI. In hun systemen vinden we immers alles wat we zoeken: een groot gebruiksgemak en een snelle doorlooptijd, o.a. dankzij SKYDECK vloerbekisting en de eenzijdige MX ankertechnologie van de MAXIMO wandbekisting. Deze PERI systemen leveren bovendien esthetisch een zeer mooi betonoppervlak op en het flexibele MXK consolesysteem zorgt voor een uiterst veilige werkomgeving."

PERI oplossing

  • Efficiënte, snelle, betrouwbare en veilige oplossingen voor vloer-, wand en kolombekisting
  • Voor het eenzijdig betonneren van de ondergrondse garagemuren, werden grote hoeveelheden SB schoorbokken ingezet.
  • Ter ondersteuning van de bekisting voor de hellende in- en uitritten van de parking maakte CBL gebruik van aluminium MULTIPROP schoren, erg gegeerd omwille van hun zeer laag gewicht en hoog draagvermogen.