You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Liftkernen in winkelcentrum Marlo Center, Beverwijk

Info projecten

Ligging: Beverwijk, Nederland

Het PERI DUO bekistingssysteem is bij het Marlo Center in Beverwijk toegepast voor het realiseren van de betonnen liftkernen. De verantwoordelijke onderaannemer voor de betonwerken was PVL Bouw uit Nieuwkoop. Zij kozen specifiek voor DUO.

Doordat de staalconstructie reeds was geplaatst en de bekisting van de liftkernen niet door een kraan geplaatst kon worden, was de uitvoering enkel mogelijk met een handzame bekisting. Het lichte DUO paneel in combinatie met het eenvoudig manueel opbouwen van het DUO bekistingssysteem bleek dé ideale oplossing.

Vereisten

Voor de bouw van een liftkern is het belangrijk dat er zeer nauwkeurig recht omhoog gebouwd wordt. Daarnaast was het essentieel dat de bekistingpanelen licht en handzaam waren. Ze konden namelijk niet met een kraan geplaatst worden.

Klant

Opdrachtgever: Dreef Beheer B.V., Beverwijk

Architect: Koolstra & Partners, Kockengen

Aannemer: Ouwehand Bouw, Katwijk

Bouwadviesbureau: Progam Bouwmanagement, Barendrecht

Onderaannemer betonwerken: PVL Bouw, Nieuwkoop

Voordeel klant

  • De bouwsnelheid steeg en er werd efficiënt en kostenbesparend gewerkt.
  • PVL Bouw vond in DUO dé oplossing voor het kraanvrij bouwen van hoge liftkernen.
  • De DUO panelen zijn uitermate geschikt voor betonwerkzaamheden, omdat ze een hoge betondruk weerstaan.
  • PVL Bouw werd overtuigd door de veelzijdige inzetbaarheid van het universele DUO systeem. Het is geschikt voor funderingen, wanden, kolommen, vloeren en balken. Hierdoor zag PVL Bouw de meerwaarde bij diverse andere bouwprojecten.
  • De belangrijkste factoren om over te gaan op de aankoop van het systeem waren de eenvoud van het systeem en het lichte gewicht van de panelen.
De bekisting kan volledig zonder kraan geplaatst worden, doordat de elementen een licht gewicht hebben en makkelijk manueel verplaatsbaar zijn.
Rob van Dam
Projectleider bij PVL Bouw

“Het DUO paneelbekistingsyteem van PERI is heel flexibel, licht van gewicht en eenvoudig in gebruik. Het is een zeer prettig, handzaam en multifunctioneel systeem. Door de flexibiliteit van het systeem, wordt het bij ons veelzijdig ingezet. We gebruiken het bij nagenoeg elk project, voornamelijk bij het storten van wanden en liftkernen. Ook bij gedeeltes die in één keer gestort moeten worden met bepaalde hoeken, biedt het PERI DUO systeem voordelen.

Houten bekisting plaatsen duurt vaak te lang en stalen bekisting is te duur. Doordat de elementen manueel verplaatsbaar zijn, kunnen we de bekisting volledig zonder kraan plaatsen. Dat levert een budget- en tijdsbesparing op. Wij zijn enthousiast!”

PERI oplossing

Het PERI DUO bekistingsysteem is door PVL Bouw voor dit project aangekocht. Door het gebrek aan ruimte voor een kraan, konden dankzij het DUO systeem de 12 m hoge liftkernen in het Marlo Center gerealiseerd worden. De lichte en handzame panelen zijn per schot opgebouwd waardoor PVL Bouw in staat was om dagelijks beton te storten.

  • In totaal 90 m2 DUO paneelbekisting : DUO heeft een minimaal aantal verschillende systeemcomponenten en is daardoor eenvoudig en handig in gebruik.
  • De DUO panelen zijn in verhouding dun, waardoor er weinig ruimte nodig is om ze te plaatsen.
  • PERI gaf advies in de bouwfasering over de stortsnelheid van het beton voor een optimaal resultaat.