You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Parkeergarage, Vilvoorde

Info projecten

Ligging: Vilvoorde, België

In opdracht van de stad Vilvoorde startte Groep Van Roey in Februari 2017 met de heraanleg van de Grote Markt. Het project omvat onder meer de bouw van een ondergrondse parking met 2 verdiepingen en plaats voor 192 auto’s.

Vereisten

  • De betonwanden van de ondergrondse parking – bijna 6m hoog – dienden in één keer volledig tot boven gestort te worden met een eenzijdige bekisting.
  • Voor de bovenplaat van de parking – 60 tot 74 cm dik en ter plaatse te storten – was  een bekisting en ondersteuning nodig die de zware last kon dragen.

Klant

Groep Van Roey (Rijkevorsel)

Voordeel klant

  • De eenzijdige TRIO paneelbekisting met schoorbokken van het type SB-2 voor de ondersteuning maakte het mogelijk om de 6 m hoge wanden van de parking in 1 keer te storten.
  • Voor de vloerplaten, met een oppervlakte van 2500 m² en met een dikte, variërend van  60 tot 74 cm voor de bovenste vloerplaat, maakte de aannemer gebruik van de SKYDECK vloerbekisting. Dit lichtgewicht systeem is gemakkelijk te hanteren. Het valkopsysteem laat bovendien een snelle ontkisting toe. Daarbij blijven de schoren staan terwijl de panelen en liggers opnieuw gebruikt kunnen worden.
Alexander Verbeken
Assistent Projectleider Van Roey

“De parking bestaat uit 2 bouwlagen met een bovenplaat van 2500 m² die op bepaalde plekken tot 74cm dik is. De SKYDECK vloerbekisting van PERI bood ons niet alleen de garantie dat dit een haalbare kaart was, de materialen waren door hun lichte gewicht ook makkelijk hanteerbaar in de beperkte ruimte van de ondergrondse parking. Dit was van groot belang aangezien al het materiaal manueel van de site verwijderd moest worden.”

PERI oplossing

  • TRIO paneelbekisting voor de wanden, ter plaatse gestort
  • SB-2 schoorbokken voor de ondersteuning van de enkelzijdige bekistingswanden tot 6 m hoog
  • SB-1 schoorbokken voor de ondersteuning van de enkelzijdige bekistingswanden tot 3 m hoog
  • SKYDECK vloerbekisting voor de 2500m² vloerplaten, waarvan 1 een dikte heeft van 60 tot 74 cm