You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Residentie Uilenspiegel, Hasselt

Info projecten

Ligging: Hasselt, België

Residentie Uilenspiegel is een prestigieus nieuwbouwproject aan de kleine ring in Hasselt.  Op de site van het voormalige Café Uilenspiegel wordt een nieuw stadsproject gerealiseerd, waarbij naast de nieuwbouw ook architecturale elementen van het oude gebouw worden geïntegreerd. ING Cliënt House kantoren zullen drie verdiepingen in gebruik nemen. Naast het ING-kantoor zullen er nog 4 mooie penthouses, tussen 125 m² en 230 m² en met terrassen tot 165 m², gerealiseerd worden. Ondergronds worden er 58 parkeerplaatsen gebouwd, voor zowel de eigenaars van de appartementen als klanten en personeel van het kantoor. Voor de bekisting deed aannemer Reynders (Eiffage Benelux) een beroep op de expertise van PERI.

Vereisten

 • Een specifieke vraag van de klant was het creëren van een ronde hellende inrit van de parkeerkelder, over drie verdiepingen met een mooi uitzicht als eyecatcher. Hiervoor wilde Reynders de nodige voorbeelden zien en informatie ontvangen over de uitvoering en het eindresultaat. Op dit vlak kon PERI zich onderscheiden van de concurrentie.
 • Op de kleine site moest op korte tijd heel wat bekistings- en ondersteuningswerk gebeuren. Er werd dan ook de nodige ervaring en expertise geëist.
 • Gezien de grote verscheidenheid aan systemen en toebehoren was het voor de klant zeer belangrijk om een partner te vinden die alles kon voorzien. De ruime expertise en het grote aanbod van PERI overtuigde de klant om voor dit complexe project met PERI in zee te gaan.

Klant

Reynders | Eiffage Benelux

Voordeel klant

 • Dankzij het ruime aanbod van PERI kon de klant zich beroepen op een enkele leverancier. Dit werd dan ook ervaren als een grote meerwaarde.
 • Met de RUNDFLEX ronde wandbekisting kon de ronde hellende inrit van de parkeerkelder exact gerealiseerd worden zoals voorzien.
 • Communicatie, technische ondersteuning en een snelle service waren cruciaal in dit project. Ook aan deze eis kon PERI voldoen.
Jonathan Vandenreyt
Jonathan Vandenreyt
Voorbereidend werfleider Reynders (Eiffage Benelux)

“Wij waren als aannemer zeer tevreden over de PERI bekistingssystemen. Als beginnende werfleider zijn nog veel systemen mij onbekend, maar PERI legde bij het begin van de werf ter plaatse de systemen uit zodat ze op de meest efficiënte manier gebruikt konden worden. Door het gebruik van de TRIO panelen, voor zowel kolommen als wanden en zowel dubbelzijdig al enkelzijdig, kon het aantal panelen op de werf beperkt blijven. Gezien de beschikbare ruimte was dit een voordeel. De kaders bij de PEP schoren werden ook zeer goed ervaren. Met deze kaders stonden de schoren ook meteen met de juiste tussenafstanden van elkaar. Kolomkoppen die ermee werden bekist, stonden ook meteen stabiel. Zo moest er geen extra versteviging voorzien worden. Verder was de service niet enkel goed in offertefase, maar gedurende de gehele uitvoeringstermijn was er regelmatig overleg met de specialist van PERI, zowel telefonisch als ter plaatse op de werf.

PERI oplossing

 • Eerst werden de buitenwanden enkelzijdig tegen de palenwand gegoten. Hiervoor werd beroep gedaan op TRIO paneelbekisting en SB schoorbokken. Daarna werd met behulp van de RUNDFLEX wandbekisting de ronde hellende inrit er tegenaan gegoten. Het eerste stuk van de ronde bekisting moest ook enkelzijdig gemaakt worden, met veel esthetische aandacht bij de overgang van recht naar rond. Om dit tot een goed resultaat te brengen waren het nodige vernuft en communicatie met de uitvoerende werfleider cruciaal.
 • Voor de rest van het project werd grotendeels met TRIO bekisting gewerkt.
 • Ook voor de liftkernen werd in eerste instantie aan TRIO gedacht, maar gezien de beperkte manoeuvreerruimte werd toch geopteerd voor de DOMINO paneelbekisting. Op die manier konden twee teams simultaan aan het werk blijven.
 • Voor de vloeren werd de MULTIFLEX vloerbekisting ingezet, gecombineerd met PEP schoren en VT 20K bekistingsdragers voor de predalondersteuning.
 • Aan de buitengevel moest tot twee verdiepingen hoog ondersteuning geboden worden voor de vrij zware belasting. Hiervoor werden MULTIPROP aluminium schoren ingezet.