You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Nieuwbouwproject ééngezinswoning, Stekene

Info projecten

Ligging: Stekene, België

Bouwonderneming Vadribo uit Zele voert in Stekene een nieuwbouwproject uit met twee ééngezinswoningen in halfopen bebouwing van de hand van architect Tom Van Mieghem. Voor vloerbekisting en ringbalk in deze woningen werkte Vadribo voor het eerst met de bekistingssystemen van PERI.

Vereisten

  • Voor de betonbouw was in dit project 1 maand voorzien. Snelheid was dus van groot belang.
  • De klant wou voor de bekisting een lichte toepassing die gemakkelijk te hanteren is op de werf.
  • Voor aannemer Vadribo was dit een eerste kennismaking met de bekistingssystemen van PERI. Voordien werkten ze steeds met traditioneel hout- en timmerwerk. Ze wilden bij dit project wel experimenteren met een nieuw type bekisting op voorwaarde dat het om een ‘plug & play’-oplossing ging.

Klant

Vadribo BVBA
Hendrik Consciencestraat 36
9240 Zele

Voordeel klant

  • Om met het DUO bekistingssyteem van PERI aan de slag te gaan, is er geen specifieke opleiding nodig. Je kan de panelen gemakkelijk in elkaar puzzelen.
  • De DUO panelen zijn zowel horizontaal als verticaal bruikbaar. De klant kon daardoor met één pakket van identieke panelen zowel de bekisting voor de vloer als de ringbalk opbouwen.
  • De panelen klikken eenvoudig in elkaar. Er komt dus geen luidruchtig timmerwerk aan te pas.
  • De lichtgewicht panelen van de DUO bekisting zijn gemakkelijk op te bouwen en kleine hoekjes en kantjes zijn eenvoudig op te vullen.
  • De DUO bekisting bestaat uit heel lichte materialen. Daardoor kunnen de arbeiders de panelen gemakkelijk hanteren en is er voor de bekisting geen kraan nodig op de werf.
  • In tegenstelling tot de klassieke bekisting in hout, is de DUO bekisting heel snel in opbouw, wat zorgt voor een enorme tijdswinst en dus ook geldbesparing.
Peter Van Driessche
Zaakvoerder Vadribo

“Voor Vadribo was dit een eerste kennismaking met de producten van PERI. In dit woningbouwproject gingen we aan de slag met het testpakket van de DUO lichtgewicht bekisting. En het was meteen een hele positieve ervaring, zowel wat de stiptheid van de leveringen en afhalingen betreft, als de kwaliteit en het gebruiksgemak van de materialen. Wat daarbij vooral opviel was het tijdbesparende aspect ten opzichte van de klassieke planken bekisting waar we doorgaans mee werken. Ook de uitleg, ondersteuning en opvolging van PERI was heel correct. Voor een ringbalk merkten we op een bepaald moment dat we nog een paar binnenhoeken nodig hadden en die kon ik meteen zelf gaan afhalen bij PERI. Het was dus een heel aangename eerste samenwerking en we zullen PERI zeker opnieuw inschakelen als de kans zich voordoet.” 

PERI oplossing

  • DUO systeem voor zowel vloer- als ringbalkbekisting