You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Nieuwe VTI-campus, Brugge

Info projecten

Ligging: Brugge, België

In februari 2020 start in Brugge de afbraak van de oude gebouwen van tram- en treinbouwer Bombardier. Op die plek bouwt het Vrij Technisch Instituut (VTI) Brugge een nieuwe campus. De VTI-gebouwen in de Boeveriestraat zijn verouderd en voldoen niet meer aan de huidige normen. Onder andere de afdelingen auto, elektriciteit en mechanica zullen onderdak vinden op de nieuwe campus. Verder worden ook het internaat en het volwassenenonderwijs ondergebracht in Vaartdijkstraat. Het ontwerp houdt eveneens rekening met de eventuele toekomstige verhuis van andere afdelingen. De site wordt voorzien van een sporthal, een refter en een overdekte picknickzone. Voor de bouw van de sporthal leverde PERI de nodige ondersteuning en bekisting.

Vereisten

  • De vraag van de klant was duidelijk: een vlot te (de)monteren vloerbekisting en ondersteuning voor de bouw van een sporthal, bestaande uit een gelijkvloers en drie verdiepingen.
  • De strakke deadlines waren een belangrijk aandachtspunt in dit project. Een vlotte levering en betrouwbaar partnerschap waren dan ook cruciaal voor de klant.

Klant

Beltek

Voordeel klant

  • Het PERI UP Flex stellingsysteem blinkt uit in flexibiliteit. Het systeem is zo flexibel als een stelling met buizen en koppelingen, maar dan wel met de snelheid van een systeemstelling. En met een zeer hoog draagvermogen.
  • Als aannemer is Beltek erg vertrouwd met de PERI producten. Die ervaring, in combinatie met het gebruiksgemak van SKYDECK en PERI UP Flex, zorgde voor een uiterst vlotte bekisting en demontage waardoor de strakke deadlines gerespecteerd konden worden.
Jonas Op de Beeck
Project Manager

"PERI is zeker geen onbekende voor Beltek. We werken geregeld samen en ook in dit project verliep de samenwerking zoals verwacht vlekkeloos. Samen zochten we naar de ideale uitvoeringsmethode zodat de bekisting op een snelle, maar zeker ook kwalitatieve manier uitgevoerd kon worden."

PERI oplossing

  • Voor de vloerbekisting werd gekozen voor het modulaire SKYDECK systeem. SKYDECK is zeer licht in gewicht en bijzonder ergonomisch dankzij de gemakkelijk te hanteren componenten met handgrepen.
  • Dankzij de methodische montagetijden, met een minimum aantal schoren, kan er met SKYDECK zeer snel bekist en ontkist worden. Dit zorgt mee voor een hoog rendement op de werf.
  • PERI UP Flex werd ingezet voor de ondersteuning van de predallen en de vloerplaten. Het uiterst flexibele PERI UP Flex stellingsysteem voldoet aan vrijwel alle eisen, in het bijzonder voor industriële toepassingen, en beschikt over een uitgebreid gamma liggers en roosters met verschillende lengtes voor een complete optimalisatie van de ondersteuning.