You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Privéwoning, Lubbeek

Info projecten

Ligging: Lubbeek, België

Het project in Lubbeek betreft een particuliere, moderne eengezinswoning. De woning is volledig onderkelderd en wordt gekenmerkt door een aparte, niet-alledaagse vorm met veel niet-rechte hoeken. Een traditionele manier van bekisten en ondersteunen leek de voor de hand liggende keuze, maar toch koos PERI voor de modulaire en repetitieve PERI SKYDECK vloerbekisting. Het is een open woning die grotendeels op enkele betonwanden en kolommen rust en voor de rest bestaat uit een vrijdragende betonplaat. Omdat veel zones van de woning wandloos zijn, konden bij de bekisting en ondersteuning heel wat vormen ‘genegeerd’ worden.

Vereisten

 • De eis van de klant was eenvoudig: een volwaardig bekistingssysteem voor een atypische eengezinswoning.
 • Het systeem moest praktisch, eenvoudig en zo geoptimaliseerd mogelijk geplaatst en gedemonteerd worden.
 • Voor de gebouwhoge traphal moest een vrije hoogte van 6,6 m opgevangen worden.

 

Klant

Algemene bouw- en renovatiewerken Peter Den Ruyter bvba in samenwerking met DMOA architecten

Voordeel klant

 • De doorlopende verdiepingsvloeren in de woning en het ontbreken van buitenwanden zorgden ervoor dat het modulaire SKYDECK systeem zeer efficiënt ingezet kon worden.
 • Doordat er in verschillende zones geen wanden staan, kon het systeem doorgeplaatst worden.
 • Door het lichte gewicht –  het zwaarste SKYDECK onderdeel weegt 15 kilogram –  blinkt het systeem uit in plaatsingsgemak. Ook de snelheid van plaatsing ligt daarom hoog en dat heeft een positief effect op de arbeidsuren.
 • Een traditionele bekisting, met houten platen en liggers, staat garant voor een bepaalde hoeveelheid afval. Het aluminium SKYDECK systeem beperkt het afval tot een minimum en kan gewoon proper gemaakt en opnieuw gebruikt worden.
 • Het SKYDECK systeem is zeer eenvoudig te plaatsen, mede dankzij de gedetailleerde omschrijving en plaatsingsvoorschriften van PERI.
 • Door de werken te faseren zorgt PERI voor een optimalisatie van de nodige materialen. Dit betekent minder materiaal op de werf, gecombineerd met een langere periode om het materiaal in te zetten. Ook steeds meer aannemers zijn zich bewust van de hoeveelheden materialen die aan- en afgevoerd worden op de werf.
 • Ook op de portemonnee heeft het SKYDECK systeem een positief effect. De iets duurdere materiaalprijs wordt volledig tenietgedaan en zelfs overtroffen door het aantal uitgespaarde arbeidsuren omwille van het plaatsingsgemak.
Peter Den Ruyter
Zaakvoerder algemene bouw- en renovatiewerken Peter Den Ruyter bvba

“Het was de derde keer dat ik met systemen van PERI werkte en iedere ervaring tot nu toe was positief. Ook bij deze woning in Lubbeek. De planning was prima in orde, net als de maatlevering en de opvolging van de werf. Het lichte gewicht van het SKYDECK systeem is een grote meerwaarde die het plaatsingsgemak bevordert. Het is gewoon een zeer goed product. Ook de duidelijke fasering van de werken en de optimalisatie van het nodige materiaal ervaarde ik als een groot voordeel.”

PERI oplossing

 • Voor de vloerbekisting werd het modulaire SKYDECK systeem gekozen. SKYDECK is heel repetitief, modulair en volledig gemaakt uit aluminium, wat een positief effect heeft op het gewicht. Het zwaarste onderdeel weegt maar 15 kilogram, een groot verschil met de meer traditionele en zwaardere manier van bekisten met houten liggers en platen. Omdat SKYDECK onderdelen een vaste maatvoering hebben, kwamen er op sommige plaatsen passtukken aan te pas.
 • Voor de kolommen en de wanden op het gelijkvloers werd TRIO wandbekisting ingezet.
 • Om zo veel mogelijk werk met zo weinig mogelijk materiaal uit te voeren, werden de wanden in drie fases uitgevoerd. PERI tekende voor de klant deze drie fases uit, inclusief alle detailleringen.
 • De gebouwhoge traphal, met een hoogte van 6,6 m, werd eenvoudigweg opgevangen door het inzetten van MULTIPROP aluminium schoren.