You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Woontorens Waterfront, Waregem

Info projecten

Ligging: Waregem, België

‘Waterfront’ is een totaalproject waar wonen, werken, verblijven en recreatie samenkomen. De eerste fase bestaat uit een kantorencomplex op de hoek van de Zuiderlaan en de Meersstraat, dat ondertussen al volledig in gebruik genomen is. De twee woontorens Ascot en Windsor, waarvoor PERI de PERI UP Flex materialen leverde, vormen samen met het hotel met 72 kamers de tweede fase van het project. In de torens komen 120 stijlvolle appartementen, waaronder twee unieke penthouses met zwembad op de bovenste verdieping. De woontorens hebben intussen hun finale hoogte bereikt. Om dat te vieren plaatsten de arbeiders eind juni de traditionele meiboom op de 45 m hoge en dertien bouwlagen tellende torens. Daarmee is de ruwbouwfase voltooid. Bijna 95 procent van de 120 appartementen is al verkocht.

Vereisten

  • De klant was op zoek naar drie oplossingen: een volledig uitgetekend ondersteuningssysteem om de gevelelementen en de ramen te plaatsen, ondersteuning voor de terrassen rondomrond het gebouw en ondersteuning voor het gebouw in overkraging.
  • De stelling moest rekening houden met overkragingen in omgekeerde trapvorm, waardoor de het gebouw vanboven groter is dan beneden.
  • Aangezien de twee woontorens gelijktijdig gebouwd worden, was er een grote hoeveelheid materiaal nodig. Ook timing en volgorde van levering waren cruciaal.

Klant

Beltek

Voordeel klant

  • De PERI engineers ontzorgen de klant door niet alleen tijdig de juiste materialen te leveren, maar ook door op voorhand het concept mee te bedenken en uit te tekenen.
  • De enorm grote hoeveelheden materiaal waren geen probleem voor PERI, dat steeds een beroep kan doen op materiaal uit naburige landen. Voor de klant is dit een grote meerwaarde.
  • Gezien de geringe stockageruimte on site was het cruciaal dat alle materialen tijdig geleverd werden. Ook deze vraag kon PERI probleemloos beantwoorden.
Xavier Van Hoye
Zaakvoerder Beltek

“Op onze werf in Waregem kwamen we voor een gecombineerde uitdaging te staan. Rondom het gebouw zitten op iedere verdieping op onregelmatige wijze terrassen verspreid, met bovendien allemaal verschillende afmetingen. Al deze terrassen moeten in bouwfase tijdelijk ondersteund worden. Beide gebouwen kragen bovendien op twee niveaus sterk uit, waarvoor ook een zeer zware ondersteuningssteiger nodig was. De sterkte van het concept op maat bestaat erin dat de ondersteuning van de terrassen op ieder niveau en de zeer zware ondersteuning van de uitkragende vloerplaten gecombineerd worden en dat we daarbovenop ervoor gezorgd hebben dat deze steiger meteen ook kan gebruikt worden voor de plaatsing van de natuursteen gevelbekleding. Het perfect modulaire PERI UP Flex systeem en de goede voorbereiding en studie leidden tot een perfect resultaat, waardoor de eindklant maanden aan bouwtermijn kon besparen.”

PERI oplossing

  • Het was al snel duidelijk dat de PERI UP Flex stelling zich perfect leende voor deze grote, uitdagende opdracht. De ondersteuning werd gecombineerd zodat het één geheel vormde. De gevelstelling voor het plaatsen van de gevelelementen en ramen werd gecombineerd met de terrasondersteuning en de ondersteuning voor het gebouw in overkraging.
  • PERI UP Flex stelling is ideaal voor het realiseren van robuuste gevelstellingen en ondersteuningen die hoge lasten aankunnen. De vloerroosters worden rechtstreeks op de liggers gemonteerd, de veldlengtes kunnen per 25 cm aangepast worden. Het aansluiten van andere systeemonderdelen aan de verticale staanders is mogelijk met behulp van de knooppuntafstand van 50 cm.
  • Dankzij de grote flexibiliteit en het modulaire karakter kon de PERI UP Flex stelling aan de specifieke wensen rond overkragingen en terrassen voldoen. Het eindresultaat was de combinatie van een werkstelling enerzijds en de juiste ondersteuning anderzijds.