You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

29
okt.
29
okt.

PERI BeNeLux breidt uit met opslagterrein in Rumst

29 okt. 2020


Persbericht set

29 okt. 2020
Rumst, België
  • 3.134 Karakters (zonder witruimte)
  • 3 Foto's pers
  • 5.5 MB
Download persbericht set

Site van 10.000 m² is tussenstap naar verdere uitbreiding, Rumst, België

PERI BeNeLux beschikt sinds juli over een extra terrein van 10.000 m² in Rumst. De site ligt op 9 kilometer van de hoofdzetel in Boom en dient als een extra opslagplaats voor bekistings- en stellingmaterialen. “Voor een periode van minstens 3 jaar zal deze extra opslagplaats onze groei in de Benelux gaan ondersteunen”, vertelt Christophe Janssens, Head of Operations bij PERI BeNeLux.

Aanhoudende groei

In Boom beschikt PERI BeNeLux al over een 40.000 m² groot terrein. Maar door de aanhoudende groei van het bedrijf drong een uitbreiding zich op. Christophe Janssens: “In 2019 hebben we vastgesteld dat de huidige locaties in Boom en Schijndel (NL) te klein werden. We zijn dan op zoek gegaan naar een uitbreiding van om en bij de 10.000 m² en met het terrein in Rumst hebben we tijdens het voorjaar zo’n locatie gevonden, op zo’n 9 kilometer van ons terrein in Boom en vlakbij de E19. We huren het terrein sinds 1 juli en dat voor een periode van minstens 3 jaar. Voor PERI is dit een prima tussentijdse oplossing, om in de toekomst te evolueren naar een uitbreiding in Nederland. Daar zal de focus heel sterk liggen op onze stellingmaterialen, die momenteel stevig in de lift zitten.”

Extra opslagruimte

Het terrein in Rumst wordt gebruikt om zowel voor Nederland als België de overstock een plaats te geven. De grootte van het terrein, 10.000 m², is berekend op basis van de verwachte groei gedurende de komende 5 jaren. Christophe Janssens: “De site zal zich dus geleidelijk aan vullen, wat ons voldoende tijd en ruimte geeft om bepaalde tijdelijke en seizoensgebonden overflows of periodes waarin veel materiaal terugkeert, te kunnen stockeren. Vooral materialen zoals VT- en GT-dragers en producten die minder vaak verhuurd of verkocht worden, de zogenaamde slow movers, zullen een plek krijgen in Rumst, maar uiteraard ook de extra voorraden stellingmateriaal in een eerste fase. Het is hierbij ook zeker niet uitgesloten dat we er de komende jaren ook nog andere activiteiten of diensten zullen huisvesten. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het uitvoeren van reparaties.”

Volwaardig PERI terrein

Hoewel de nieuwe opslagplaats in Rumst een tijdelijke oplossing is, zal de site de komende jaren fungeren als een volwaardig en gestructureerd PERI terrein. “Het is de bedoeling om het terrein in 2021 in te richten als een volwaardige stockyard, met afgebakende zones en laad- en losplaatsen”, verduidelijkt Christophe Janssens. “De site is momenteel al uitgerust met een tijdelijke werfcontainer om onze mensen correct onderdak te kunnen geven en er wordt ook geïnvesteerd in een automatische toegangspoort. De kans is ook reëel dat er in Rumst enkele medewerkers tewerkgesteld worden.”

Logische stap

Voor PERI BeNeLux is de uitbreiding van het terrein een logische stap in het groeiproces. “Op het vlak van bekisting kent PERI BeNeLux al jaren een natuurlijke groei van een aantal procenten per jaar. De stellingbouw laat zowaar dubbele groeicijfers noteren en vanuit het hoofdkantoor wordt dan ook heel erg ingezet op het stellingsegment. Met het oog op deze groei in stellingbouw, wordt een verdere uitbreiding in Nederland verder onderzocht”, besluit Christophe Janssens.

Voor bijkomende vragen in verband met teksten of grafisch materiaal raadpleeg:

Branch director PERI BeLux

Toon Caers
T +32 (0) 472 10 13 79