You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

30
okt.
30
okt.

PERI Groep verwerft belang in COBOD International A/S

30 okt. 2018


Persbericht set

30 okt. 2018
Weissenhorn/Kopenhagen
  • Persbericht (fr/nl)
  • 2.233 Karakters (zonder witruimte)
  • 3 Foto's pers
  • 11.1 MB
Download persbericht set

Strategische samenwerking met Deense technologieleider in 3D betonprinten, Weissenhorn/Kopenhagen

De PERI Groep, een van 's werelds grootste bedrijven op het gebied van bekisting en steigers voor de bouwsector, verwerft een belang in de Deense 3D-betonprintspecialist COBOD International A/S uit Kopenhagen.

COBOD International A/S is een nieuw opgericht zusterbedrijf van het Deense 3D Printhuset A/S, waar 3D Printhuset zijn 3D-oplossingen voor de bouwsector heeft gebundeld. Ontwikkelingen op het gebied van betonprinten begonnen in 2015. In 2017 werd de technologische doorbraak bereikt: in Kopenhagen werd het zogenaamde "BOD" ("Building on Demand") met een 3D-betonprinter van COBOD geprint. Dit kantoorgebouw is het eerste 3D-geprinte gebouw in Europa.

Vandaag de dag is COBOD één van 's werelds toonaangevende bedrijven met een breed scala aan 3D-printers voor de woningbouw. In de eerste EU-brede aanbestedingsprocedure voor 3D-printers voor de woningbouw, liep COBOD voorop met haar "BOD2"-model. Er lopen op dit moment verschillende internationale aanbestedingen voor betonprint-projecten in Europa, Azië, en met name het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika.

"Als markt- en technologieleider op het gebied van bekistingen en steigers, volgen wij bij PERI nauwlettend de ontwikkeling van het 3D-betonprinten in de bouwwereld. COBOD is een toonaangevend bedrijf in deze branche. De momenteel beschikbare BOD2 3D-printer van COBOD laat zien dat de technologie nu klaar is voor de markt. Het BOD gebouw in Kopenhagen is een eerste succesvol referentieproject", zegt Leonhard Braig, lid van het Groep Management van de PERI Groep. "Wij zijn ervan overtuigd dat 3D-printen de komende jaren aanzienlijk belangrijker zal worden in bepaalde segmenten van onze industrie, vooral in de woningbouw. We willen nu, samen met COBOD, deze technologie helpen door te breken op een brede basis.”

"Wij zijn blij met en trots op PERI's investering in ons bedrijf. Het feit dat PERI zich
inzet voor COBOD onderstreept op indrukwekkende wijze het potentieel van 3Dbetonprinten
in de bouwsector", zegt Henrik Lund-Nielsen, CEO van COBOD.
"De investering brengt twee technologisch toonaangevende bedrijven op hun
beider gebied samen. Wij kijken uit naar de volledig nieuwe mogelijkheden die de
samenwerking met PERI voor ons en onze klanten over de hele wereld biedt.”

Meer weten?

Contactpersoon binnen PERI BeNeLux B.V. : Peter Dillen, Managing Director
+3252319930

Voor bijkomende vragen in verband met teksten of grafisch materiaal raadpleeg:

Branch director PERI BeLux

Toon Caers
T +32 (0) 472 10 13 79