You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

24
feb.
24
feb.

Een nieuwe galvaniseerinstallatie in Günzburg

24 feb. 2020


Persbericht set

24 feb. 2020
Günzburg, Duitsland
  • 1.824 Karakters (zonder witruimte)
  • 1 Persfoto
  • 20.0 MB
Download persbericht set

Eerste onderdompeling op 18 januari 2020, Günzburg, Duitsland

Begin dit jaar werd de grote smeltoven van de nieuwe galvaniseerinstallatie van PERI Günzburg in gebruik genomen. Op zaterdag 18 januari 2020 was het eindelijk zover: 350 ton zink werd gesmolten en een groot metalen PERI logo mocht als eerste ondergedompeld worden in het 450 ° hete zinkbad. Met deze traditionele onderdompeling, bijna twee jaar na de indrukwekkende openingsceremonie, werd de galvaniseerinstallatie van de PERI vestiging in Günzburg in gebruik genomen.

“We hebben een duidelijke groeistrategie. Om onze ambitieuze doelstellingen te behalen, hebben we moderne en efficiënte productievestigingen nodig”, zei Leonhard Braig, Managing Director Production & Supply Chain, tijdens de openingsceremonie. “Günzburg is de grootste vestiging voor de productie van steigers in ons wereldwijde productienetwerk. Hier worden de procedures en kwaliteitsnormen bepaald die onze klanten over de hele wereld van PERI verwachten.”

De productie van de PERI steigersystemen in Günzburg ging van start in de zomer van 2017. PERI had tijdens de openingsceremonie van de nieuwe vestiging op 22 september 2017 al aangekondigd dat ze haar productiecapaciteit nog verder zou uitbreiden.

In totaal investeert PERI een honderdtal miljoen EUR in Günzburg. Het resultaat is een van de modernste en efficiëntste steigerbedrijven ter wereld

De galvaniseerinstallatie is de kern van de PERI vestiging in Günzburg. Tot nu toe werden de steigeronderdelen verzinkt bij leveranciers in het zuiden van Duitsland, goed voor zo’n 300.000 km per jaar aan transport alleen. Nu worden de onderdelen volautomatisch op rekken gestapeld in de lascentrale en via een geautomatiseerd transportsysteem naar de galvaniseerinstallatie vervoerd. Daar krijgt elk onderdeel een eigen geautomatiseerde voorbehandeling, wat zorgt voor een zeer goede en vooral consistente oppervlaktekwaliteit.

Voor bijkomende vragen in verband met teksten of grafisch materiaal raadpleeg:

Branch director PERI BeLux

Toon Caers
T +32 (0) 472 10 13 79