You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

14
nov.
14
nov.

Een nieuwe reinigingsmachine in ons filiaal in Boom

14 nov. 2019


Persbericht set

14 nov. 2019
Boom
  • 1.816 Karakters (zonder witruimte)
  • 5 Foto's pers
  • 37.4 MB
Download persbericht set

Nieuwe reinigingsmachine voor PERI BeNeLux, Boom

Optimale reiniging, hoger rendement

Dankzij het gebruik van staalborstels voor de zijkanten en nylonborstels voor de houtpanelen, worden bekistingen vanaf de eerste behandeling volledig en correct gereinigd. Dat zorgt wat betreft pure schoonmaak alleen al voor een rendementsverhoging van vlot 30%.

Sneller, beter, veiliger

Het schoonmaken zelf gebeurt in een gesloten deel van de machine waardoor er veel minder stof vrijkomt en het aantal decibels aanzienlijk lager ligt dan voorheen. In minder dan één minuut (!) worden de vier zijden droog geborsteld en komt elk paneel er een heel stuk schoner uit. Een automatische afstandsbuffer voorkomt blessures aan de handen bij het in- en uitschuiven van de panelen. Een belangrijke troef qua veiligheid!

Volautomatisch dankzij lasersensoren

Door verschillende lasersensoren wordt heel het reinigingsproces van begin tot eind geautomatiseerd. De panelen worden bij de ingang exact opgemeten en de borstels worden desbetreffend ingesteld.

Camera’s vermijden onnodige ingrepen

Onderaan de machine monitoren twee camera’s of de oneffen buitenkant van de bekistingen, die bestaat uit segmenten en metalen verstevingsbalken, ook gereinigd moet worden. Doorgaans is dit in minder dan de helft van de gevallen standaard. Voordien werden alle panelen (tot 400 kg!) standaard één voor één omgedraaid voor visuele controle. Door cameracontrole wordt heel wat onnodig werk voor de arbeiders uitgespaard. Waar nodig worden de achterkanten van de panelen manueel of met de hogedrukreiniger schoongemaakt. Zo krijgt elke klant een netjes gereinigd bekistingspaneel aangeleverd.

Voor bijkomende vragen in verband met teksten of grafisch materiaal raadpleeg:

Branch director PERI BeLux

Toon Caers
T +32 (0) 472 10 13 79