You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

26
apr.
26
apr.

IFSB en PERI versterken samenwerking om hoog opleidingsniveau te blijven garanderen

26 apr. 2021


Persbericht set

26 apr. 2021
Bettembourg, Luxemburg
  • 6.349 Karakters (zonder witruimte)
  • 5 Foto's pers
  • 10.0 MB
Download persbericht set

Opleidingen bij het IFSB in Luxemburg met gloednieuw PERI materiaal, Bettembourg, Luxemburg

Sinds zijn oprichting stelt het Institut de Formation Sectoriel du Bâtiment (IFSB) zich ten dienste van alle Luxemburgse bouwondernemingen. Het zorgt ervoor dat stagiairs, ongeacht de sector waarin ze actief zijn, een degelijke opleiding krijgen, en dat in verschillende domeinen. Elk jaar komen er enkele duizenden bouwprofessionals over de vloer in de IFSB-hoofdzetel in Bettembourg om zich al doende te bekwamen in hun metier. In 2020 hebben het IFSB en PERI, een van ‘s werelds grootste fabrikanten van bekistings- en steigersystemen, hun samenwerking verder versterkt. Een samenwerking die veertien jaar geleden begon en die vorig jaar een nieuwe impuls kreeg. Stagiairs kunnen hun kennis voortaan meteen in de praktijk brengen op de werf met behulp van het modernste bekistings- en steigermateriaal dat momenteel voorhanden is.

Dynamischere samenwerking

"In onze bouwafdeling start ongeveer elke drie weken een bekistingsopleiding", vertelt Ricardo Da Silva, technisch opleider bij het IFSB. "Deze opleidingen worden op verschillende niveaus gegeven, van beginners tot professionals. Onze ‘bekistingsdivisie’ werkt met verschillende merken, waaronder PERI."

Het partnership tussen het opleidingsinstituut en PERI werd in 2007 in het leven geroepen, maar is sinds iets minder dan een jaar vernieuwd en versterkt dankzij de komst van Pierre Evrard, sales engineer voor Luxemburg bij PERI. "Hij is zeer aanwezig en onze samenwerking is uitstekend", aldus Ricardo Da Silva. "We hebben ons partnership nieuw leven ingeblazen door het PERI-materiaal waarover we reeds beschikten te vervangen door gloednieuw materiaal. Deze systemen en producten hadden een aantal ontwikkelingen doorgemaakt, met name op ergonomisch vlak, dus we vonden het belangrijk om ook onze professionals-in-opleiding daarvan te kunnen laten genieten."

"We hebben ook een gloednieuwe stand gebouwd, waar al onze nieuwste verticale en horizontale bekistings- en steigersystemen gepresenteerd worden", vult Pierre Evrard aan. "Tijdens de opleidingen wordt de configuratie van de verschillende systemen gedemonstreerd en vervolgens in de praktijk gebracht, bijvoorbeeld om te tonen hoe je een bekistingswand of een vloerbekisting monteert."

Gevarieerd materiaal van hoge kwaliteit

PERI stelde zes nieuwe systemen ter beschikking. Allereerst is er de MAXIMO wandbekisting, die minder mankracht vergt en die gekenmerkt wordt door zijn innovatieve verankeringstechniek en geoptimaliseerd aantal verankeringspunten (wat bovendien resulteert in een regelmatig patroon van horizontale en verticale voegen en verankeringsgaten). Een andere bekisting is de DUO, die zowel kan worden gebruikt voor wanden als voor kolommen en vloerplaten, en waarvan de twee grootste kwaliteiten hun extreem lichte gewicht en ergonomie zijn. In het bekistingsgamma is RUNDFLEX, dat bestemd is voor ronde wanden, een verrassend efficiënt systeem met voorgemonteerde panelen, waarmee ook structuren met een voortdurend veranderende straal kunnen worden gerealiseerd.

De SKYDECK horizontale vloerbekisting biedt dan weer de mogelijkheid om vroegtijdig te ontkisten en de panelen en balken op de volgende verdieping versneld te plaatsen, zodat er met een erg kleine hoeveelheid materiaal kan worden gewerkt. De MXK metalen consolesystemen – veilige werkplatforms voor verschillende soorten bekistingen – en de MULTIPROP aluminium steunsystemen, die aanzienlijk hogere belastingen aankunnen dan vloerschoren in verzinkt staal, en hun toebehoren vervolledigen het PERI-gamma. "En binnenkort zullen we nog meer producten kunnen aanbieden, zoals de PERI UP Easy gevelsteigers", voegt Pierre Evrard eraan toe. Dit zijn steigers waarbij het lichte gewicht van de afzonderlijke elementen het mogelijk maakt om sneller te werken, aangevuld met een betere valbeveiliging zonder bijkomende elementen en een vrijwel gereedschapsloze montage dankzij een speciaal verankeringssysteem.

Grotere aanwezigheid

PERI is al meer dan tien jaar aanwezig op de Luxemburgse markt. "Het type systemen dat in Luxemburg gebruikt wordt, verschilt van de systemen die in België gebruikt worden", weet Pierre Evrard. "Luxemburgers doen vooral een beroep op metalen bekistingen, en niet zozeer op paneelbekistingen. Aannemers denken er voornamelijk aan PERI wanneer ze speciale constructies met specifieke technische eigenschappen moeten realiseren zoals gebogen bekistingen of bekistingen op grote hoogte, betonconstructies met een groot aantal hoeken of civiele projecten (bijvoorbeeld kunstwerken) ... In dergelijke gevallen kunnen de PERI-systemen perfect aan de vraag voldoen. En vandaag willen wij, los van onze bekistingssystemen, ook onze aanwezigheid en onze activiteiten op het vlak van steigers en ondersteuningen versterken."

Het belang van opleiding

Het ISB is hét opleidingscentrum bij uitstek voor de Luxemburgse bouwsector. Onder de meer dan 850 opleidingen die het aanbiedt op het vlak van (duurzaam) bouwen, zijn er uiteraard enkele die betrekking hebben op bekistingen, maar ook andere die focussen op beton, sloopwerken, gevels, wapening, prefabelementen, lassen, metselwerk, leidingwerk, waterdichting en zelfs ... archeologische opgravingen. De bekistingsopleidingen hebben drie verschillende looptijden, in functie van hun complexiteit: zestien uur, drie dagen of vijf dagen. Zij zijn bestemd voor vaklui die werken voor ondernemingen die zich toespitsen op de realisatie van gebouwen en infrastructuur of arbeiders van niveau B1 tot B3 die actief zijn in bouwondernemingen. Zij combineren theoretische kennis – het lezen van plannen, kennis van het materiaal, veiligheidsmaatregelen – met praktische ervaring op de werf.

Feedback gevraagd

Bouwprofessionals waarderen de efficiëntie van de PERI-systemen: "Het lichte gewicht van de DUO bekisting maakt ons werk gemakkelijker en zorgt voor een snellere installatie, wat ons tijd en geld bespaart. PERI beschikt over kwaliteitsproducten die perfect aan onze eisen voldoen."

Pierre Evrard is tevens vragende partij voor rechtstreekse feedback van de professionals-in-opleiding, nadat ze de PERI-systemen eigenhandig hebben gebruikt: "Dit zou ons in staat stellen om onze diensten voortdurend te verbeteren en onze samenwerking met het ISB aan te passen aan de noden van onze klanten. Het uiteindelijke doel van deze samenwerking is ons ruime productgamma op een  veilige manier introduceren – onder de deskundige begeleiding van experts – en de brede waaier aan mogelijke toepassingen in de kijker zetten."

Voor bijkomende vragen in verband met teksten of grafisch materiaal raadpleeg:

Branch director PERI BeLux

Toon Caers
T +32 (0) 472 10 13 79