You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

07
jul.
07
jul.

Allereerste volwaardige 3D-geprinte woning staat in Westerlo

7 jul. 2020


Persbericht set

7 jul. 2020
Westerlo, België
  • 3.425 Karakters (zonder witruimte)
  • 1 Persfoto
  • 18.3 MB
Download persbericht set

Deense betonprintspecialist en PERI Groep partner COBOD levert 3D-printer, Westerlo, België

Eerste 3D-geprinte demowoning

De realisatie van de 3D-geprinte demowoning kadert in het C3PO-project (Co-creatie, 3D-printen met organisaties), gesteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). C3PO werd opgericht met als doel de Vlaamse bouwsector onder te dompelen in de wereld van 3D-printing. Een wereld die ook PERI Groep, een van 's werelds grootste bedrijven op het gebied van bekisting en steigers voor de bouwsector, nauw aan het hart ligt. In 2018 verwierf PERI Groep een belang in de Deense 3D-betonprintspecialist COBOD International A/S uit Kopenhagen, een zusterbedrijf van het Deense 3D Printhuset A/S.

Toonaangevende speler

Ontwikkelingen op het gebied van betonprinten begonnen in 2015. In 2017 werd de technologische doorbraak bereikt: in Kopenhagen werd het zogenaamde "BOD" ("Building on Demand") met een 3D-betonprinter van COBOD geprint. Dit kantoorgebouw was het eerste 3D-geprinte gebouw in Europa. Vandaag de dag is COBOD één van 's werelds toonaangevende bedrijven met een breed scala aan 3D-printers voor de woningbouw. Voor de realisatie van de woning in Westerlo leverde COBOD de revolutionaire BOD2 vaststaande 3D-bouwprinter, die de 90 m² grote woning in één stuk printte.

PERI Groep omarmt 3D-betonprinten

"Als markt- en technologieleider op het gebied van bekistingen en steigers, volgen wij bij PERI nauwlettend de ontwikkeling van het 3D-betonprinten in de bouwwereld”, vertelt Leonhard Braig, lid van het Groep Management van de PERI Groep. “COBOD is een toonaangevend bedrijf in deze branche. De momenteel beschikbare BOD2 3D-printer van COBOD en de realisatie van de eerste volwaardige geprinte woning tonen dat de technologie klaar is voor de markt. Wij zijn ervan overtuigd dat 3D-printen de komende jaren aanzienlijk belangrijker zal worden in bepaalde segmenten van onze industrie, vooral in de woningbouw. We willen, samen met COBOD, deze technologie helpen door te breken op een brede basis.”

Meer informatie alsook beeldmateriaal vindt u via de volgende links:

----

Over PERI

PERI, leverancier van bekistingssystemen en ondersteuningen, wordt al meer dan vijftig jaar gezien als vernieuwer in de bekistingsbranche. Met het hoofdkantoor in Weissenhorn, Duitsland, heeft het familiebedrijf als doel om het bekistingsproces sneller, lichter en veiliger te maken. Naast verbeteringen aan en realisaties van bekistingssystemen en ondersteuningen, levert PERI sinds 1998 ook materialen voor stellingbouw. Met wereldwijd 9.500 werknemers, 60 dochterondernemingen en meer dan 160 logistieke centra, bedient PERI zeventig nationale markten – goed voor een internationale omzet van 1,685 miljard euro in 2019.

In 1979 werden zowel PERI BeLux als PERI Nederland opgericht, om op 1 januari 2018 te fuseren tot PERI BeNeLux. In zijn vestigingen in Contern (LU), Boom (BE) en Schijndel (NL) stelt PERI Benelux in totaal 150 werknemers tewerk

Meer info over PERI in BeLux: www.peri.be en op Facebook

Meer info over PERI in Nederland: www.peri.nl en op Facebook

 

Voor bijkomende vragen in verband met teksten of grafisch materiaal raadpleeg:

Branch director PERI BeLux

Toon Caers
T +32 (0) 472 10 13 79